Buna ziua
Vreau sa va expun urmatorul fapt:cum poate un angajator sa retina salariul aferent lunii anterioare tuturor angajatilor(5 la numar) dintr-un punct de lucru fara a avea o baza solida(hotarare judecatoreasca) ?
Am depus in acest sens sesizare la Inspectia Muncii de unde ne-au trimis raspuns ca au trimis spre solutionare catre ITM aceasta sesizare.
Angajatorul are o lipsa in inventar de 160 mil lei vechi si prin amenintari transmite ca ne va imputa integral aceasta suma dupa care revine si hotaraste ca doar jumatate din suma sa ne-o impute si asta platibila in rate....asta dupa ce este amenintat cu proces in instanta(de catre o colega)
Contractele de munca ale tuturor sunt suspendate in urma cercetarii disciplinare in care i s-a adus la cunostinta de neregulile gasite in gestiune si de neregulile cu care s-a confruntat punctul de lucru in ultimele 6-7 luni(lipsa pazei intre anumite ore,porti antiefractie nefunctionale,program pc indoielnic,lipsa actelor de transport a tuturor marfurilor in urma reamenajarii magazinului,lipsa contractelor de gestiune,lipsa inventarului la plecarea directorilor de magazine samd)
Personal mi-au fost blocate drepturile salariale aferente lunii iulie a.c. acestea reprezentand 15 zile de co si restul de cm pana la sfarsitul lunii
Intrebarea mea este............are vreo acoperire legala acest angajator ? Eu nu am fost nici macar cercetata privitor la acest fapt decat mi-a sosit Convocarea acasa aceasta reprezentand 1 sept a.c. deoarece sunt inca in cm pana pe 31 august a.c.si cu toate acestea am banii blocati deoarece dl director asa a hotarat nici macar nu a contat ca inca nu m-au cercetat disciplinar
Si inca o intrebare...pana cand dureaza vacanta judecatoreasca?
Va multumesc
daca nu v-au platit salariul sau conecdiul medical avut pana la data din care este contractul suspendat, atunci intradevar este un abuz al angajatorului.
Drepturile salariale se pot solicita in intsnata, iar ITM va face control la societae in urma sesizarii si va putea solicita efectuarea acestor plati insa nu ii va putea obliga (tot ce pot face este sa le dea o amenda)
Imi este clar acum ...............daca-mi vreau banii pe co si cm trebuie sa-i actionez in judecata!!#-!!!totusi din cate stiu eu (corectati-ma daca gresesc)faptul ca mi-au blocat cm este foarte grav deoarece concediul medical nu este platit de angajator ..am dreptate?
nu as putea spune ca este mai mult sau mai putin grav.
De regula (depinde de tipul de concediu medical), dar la un medical obisnuit primele 5 zile se platesc de catre societate din fondul ei de salarii, abia urmatoarele ziel se vor plati din fondul casei de sanattae, in sensul ca angajatorul si le deconteaza cu Casa de sanatate.
Abatere disciplinara
delia25
Buna ziua! Avem un angajat in functia de casier care a sustras timp de o luna o anumita suma de bani din casierie. Acum, in data de 08.11 a facut o cerere de ... (vezi toată discuția)