Buna ziua
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt si cat mai la obiect. Accident de masina, declansarea procesului cu EUROSINS in 2011, in 2013 decembrie se da urmatoarea sentinta :
Ora estimata: 15:00
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de către reclamantul XXX în contradictoriu cu parata S.C. EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE S.A. şi intervenientul YYY. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 6764,88 lei reprezentând contravaloare reparaţii şi a sumei de 3512 lei reprezentând contravaloare transport precum şi penalităţi de întârziere calculate de la data introducerii cererii până la data plăţii debitului. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 2500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20.12.2013.
In luna septembrie a anului 2014, un prieten ma rugase sa caut daca nu este dat in executare pe portal.just ; nu stiu ce feeling am avut si caut si dosarul meu, descoperind cu strupoare urmatoarea informatie, pentru data de 12.09.2014 :
Ora estimata: 12:00
Complet: Cameră de Consiliu - 25
Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 16.09.2014 Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.09.2014
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării 12.09.2014
Sun avocatul si ii spun ce gasesc, crezand ca poate m-am uitat gresit. Ii dau link-ul, verifica si imi spune ca cei de la EUROINS au facut RECURS intre timp ?!?. Cum ? L-am intrebat daca glumeste ? Recurs cand ? Unde ? Ca cele 15 zile trecusera de mult.
La termenul urmator, surpriza maxima, dupa ce ca sunt pagubit, mai sunt si prostit in fata, asta dupa ce timp de 4 ani am fost purtat pe drumuri, mi s-au cerut acte peste acte, evaluari peste evaluari, bine ca nu a fost un raspuns ca eu sunt vinovat. Deci, revenind :
Ora estimata: 15:00
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite sesizarea şi dispune îndreptarea erorii materiale din sentinţa civilă nr. 20xxx/20.12.2013 a Judecătoriei Sector 2 Bucureşti, pronunţată în dosarul civil cu numărul de mai sus, în sensul consemnării în mod corect a procentului penalităţilor de întârziere, respectiv „1%” în loc de „2%” cum greşit s-a consemnat, îndreptarea urmând a se face în toate exemplarele hotărârii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 16.09.2014.
Document: Încheiere - îndreptare eroare materială 16.09.2014
Avocatul face contestatie, termen in octombrie 2015, care se respinge, motivul - Solutia pe scurt: Respinge contestaţia în anulare ca nefondată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică,19.10.2015
Nu s-a primit nici o informare cum ca EUROINS a facut recurs, nu am primit nici eu nici avocatul nici o hartie.
Multe lucruri sunt neclare, chair si pentru avocat, se pare ca judecatorul a facut o greseala si cum corb la corb nu-si scoate ochii, normal ca la repunerea pe rol a procesului, cine a judecat sentinta acum nu putea sa dea in colegu’, ca a gresit, mai ales ca din care am inteles, primul judecator are spatele asigurat si nu am citit lucruri prea ok pe unde am dat cautare.
Acum cateva zile, ultima sentinta este :
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet 20 (C2 - miercuri)
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia tardivităţii invocată din oficiu şi respinge cererea de revizuire ca tardiv formulată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07.09.2016.
Vreau sa primesc si sfatul altor persoane avizate, referitor la rezumatul de mai sus. Care este ultima solutie in acest caz ?
Eu inteleg ca justitia este oarba, ca este Romania, ca-i alba ca-i neagra, dar ajung sa cred ca o sa trebuiasca sa aduc bani de acasa, sa pot sa imi acopar paguba mea, pe care compania de asigurari nu a binevoit sa o plateasca.
Multumesc anticipat,
Un pagubit
Cel mai recent răspuns:
CBucuresti , utilizator
21:25, 9 Septembrie 2016