avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... de cate ori poti studia o scoala postliceala finantata ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

de cate ori poti studia o scoala postliceala finantata de buget?

Daca am absolvit o scoala postliceala finantata de la buget, ma pot inscrie la o a doua scoala postliceal finantata de la buget?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 10 Septembrie 2016
Potrivit art.44 alin.6 din Legea nr.1/2011, scolarizarea în învăţământul postliceal de stat, organizat în conformitate cu prevederile prezentei legi, se finanţează prin bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, din sumele defalcate din venituri ale bugetului de stat şi din venituri ale bugetelor locale. Şcolarizarea poate să fie finanţată şi de către solicitanţi, persoane fizice sau juridice, prin contract încheiat cu unitatea de învăţământ care asigură şcolarizarea. Statul susţine şi stimulează, inclusiv financiar, programe de studiu pentru învăţământul postliceal, în parteneriat public-privat.

Prin urmare, exista posibilitatea sa urmati cursurile gratuite sau sa achitati o anumita taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe percepute pentru eliberarea unor documente şcolare gabriel1974 gabriel1974 Unele scoli percep taxa pentru eliberarea unor documente scolare(adeverinte,foi matricole,diplome de studii,etc) as dori sa stiu care este baza legala in urma ... (vezi toată discuția)
Invatamantul mai este de stat? stefanrmadalina stefanrmadalina Am inscris copilul la scoala, in clasa I. Am fost deja la sedinta cu parintii. Ni s-au cerut deja bani pt mobilier, PC, orga, xerox, altele si altele, dar si o ... (vezi toată discuția)
A doua facultate fara taxa claudiutergo claudiutergo Buna ziua! De curand am fost admis pe locurile fara taxa la o facultate de medicina (5 ani de studiu), dar sunt obligat sa platesc cea de-a doua facultate pe ... (vezi toată discuția)