avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Posibilitati de contestare a unei amenzi nejustificate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Posibilitati de contestare a unei amenzi nejustificate

Buna seara.
Va rog mult, puteti sa ma ajutati cu un sfat.

Cautam un tomberon sa arunc o unitate veche de calculator, pentru ca nu puteam sa o arunc direct pe toboganul de la ghena fiind prea ingust. Am fost prima data la ghena de la scara blocului, dar fiind inchisa m-am intors sa caut alta. Cand am iesit de pe aleea care duce la ghena, masina de la politie locala era oprita in fata mea si eu asteptam ca ei sa treaca pentru ca strada era prea ingusta pentru a trece pe langa masina. Un agent a coborat din masina, mi-a spus sa las ce am in mana jos si sa ii prezint un act de identitate. Am prezentat actul, iar dupa 5 minute aflu ca mi-a dat amenda pentru depozitarea de gunoaie menajere. Domnul agent mi-a spus ca el nu are de unde sa stie ca eu nu am depozitat si restul gunoaielor, cu toate ca eu NU AM ARUNCAT NIMIC, DANSUL MI-A ZIS SA LAS JOS.
Cand l-am intrebat respectuos, de ce imi face una ca asta, pentru ca nu am aruncat nimic, m-a amenintat ca imi da amenda maxima daca nu semnez. Am semnat de frica.
Toate acestea se pot verifica pe camera video de la masina, daca au asa ceva.
Multumesc si o seara buna.
Masina aceea de politie (Dacia Duster) are camera video ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2016
oviale, utilizator
Puteti formula plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea PV la judecatoria responsabila domiciliului dv
Forumlez plangerea respectiva, dar daca nu exista camera video pe masina, ar fi 2(cei 2 agenti) vs 1 (eu) si nu am nicio sansa.
Puteti incerca.
Odonanta 2 / 2001
(1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
Sa inteleg ca din acea cauza m-a amenintat ca daca nu semnez imi da amenda maxima ?
Nu era nimeni prin zona...

Alte discuții în legătură

Proces verval de contaventie trimis prin posta cu toate ca am fost prezent in momentul intocmirii lui solcan_ionut solcan_ionut Dupa ce am parcat masina, mi s-a solicitat actele la control decatre un agent de politie care mi-a zis ,,ca ma urmarit prin localitatea pt ca vorbeam la ... (vezi toată discuția)
Contraventie silvica: pasunatul in padure Irina S. Irina S. Agentul constatator, retine in cuprinsul p-v de contraventie ca un contravenient a fost prins pasunand un card de capre in doua zile consecutiv [b]01 si 02 ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala impotriva unui proces verbal intocmit fara a fi contravenientul de fata siloth siloth ma confrunt cu aceastra problema si cu marea dilema a rubricii \"Alte mentiuni\" og 2 art 16 (7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul ... (vezi toată discuția)