Locuiesc intr-o zona de case care au fost construite ( unele inaite de 1943) pe limita de proprietate. Pentru a face reparatii si eventuale modificari la acoperisul casei mele care este alipita de casa vecinilor am nevoie de autorizatie de constructie de la primarie. In Certificatul de Urbanism pe care l-am obtinit, se specifica ca am nevoie de acordul notarial al vecinilor. Acesti vecini relativ nou veniti pe strada, de la bloc ,de aprox. 12 ani, au cerut de la alti vecini, de pe cealalta latura a curtii lor, cand au vrut sa-si mansardeze podul, 5000Euro pentru a-si da acordul notarial si oamenii au dat ca erau presati de timp. Probabil ca si mie o sa-mi ceara bani, nefiind in relatii amiabile cu ei! As vrea sa stiu daca acest lucru este legal - a profita de dreptul tau de propritate - si daca este asa, care este suma care trebiue data, in ce conditii se face, la notar, cu martori ? Mentionez ca si casa lor este asezata pe limita de proprietate, are streasina la mine in curte, este veche(acoperisul de mai mult de 70 de ani cu tigle degradate) si destul de subreda, cu crapaturi mari din cauza fundatiei necorespunzatoare si lipsei centurilor pe ziduri. Cum sa procedez pentru a ma proteja de escrocherile lor si hartuieli ? Multumes mult !
Nu este legal să vă solicite bani în schimbul acordului. Totuși, dacă nu sunteți în relații bune este posibil să refuze să semneze.Depinde de modul în care veți pune problema, de abilitatea dvs. de a-i convinge să semneze.
Multumesc mult ! Daca refuza sa semneze cum pot obtine totusi Autorizatia de constructie ? Eu trebuie, din nevoi stringente sa fac repareatii la acoperis, iar realizarea tehnica a acestora impune niste moificari pentru care Primaria cere un dosar pentru autorizare .