avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariilor!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariilor!!!

Buna ziua!
Sunt si eu angajata unei firme care din pacate nu vrea a plati salariatii,sunt angajata din 20 sept.2006,iar din decembrie 2007 si pana in iunie 2008 nu mi-a mai dat salariile,acestea fiind pe 7 luni,apoi am primit o mica parte din salariu,dar de atunci nimic.
Mentionez faptul ca de la sfarsitul lunii iunie 2008 am intrat in concediu prenatal si apoi post natal pana pe 10.10.2008,iar din 11.10.2008 sunt in concediu de crestere a copilului.Chestia e ca nici plata concediile nu le-am primit decat doar o parte,dar pt concedii am instiintat casa de sanatate acum cateva zile neprimind inca un raspuns.
intrebarea mea ar fi ce trebuie facut in ambele moduri in care pot sa-mi recuperez banii?adica la itm ce ar trebui sa fac (ce acte ar trebui sa depun,cum sa ii instiintez,pe cine?),iar ca sa actionez firma in tribunal (la cine,unde trebuie sa ma adresez,ce acte am nevoie?).
Cel mai recent răspuns: maria_p , utilizator 00:36, 26 August 2009
Ma puteti ajuta cu un raspuns la ultimul mesaj postat,va rog?
Alegerea va apartine privind angajarea unui avocat sau judecarea in lipsa. Dar sfatul meu este daca aveti timp formulati dvs. cererea de chemare in judecata unde asa cum am mai mentionat cereti instantei de judecata in solutionarea ei privind neplata salariilor etc, o semnati . Aceasta cerere o depuneti la Tribunal in trei exemplare unul pentru instanta, unul pentru comunicarea ei paratei si unul ptr. dvs. unde veti primi un nr de inregistrare acela va fi si nr. dvs. de dosar al cauzei. Pasul urmator este primirea citatiei care va cuprinde data, ora locul desfasurarii procesului. Va prezentati in sala de judecata sau asa cum am specificat mentionati in cerere judecarea in lipsa, in caz contrar lipsa partilor in proces poate atrage suspendarea procesului de catre instanta. Daca aveti o copie dupa contractul individal de munca, respectiv o copie dupa cartea de munca adaugati/le ca probe in proces.Succes!
Ma puteti ajuta cu un model de cerere de chemare in judecata a angajatorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si recuperare salarii sorinaionela sorinaionela din luna ian 2013 lucrez la o fabrica,iar din mai cu contract de munca.pe 14 septembrie mi-am data demisia (neacceptata).astazi mi s-a zis ca ma vor da in ... (vezi toată discuția)
Pfa Marcia18 Marcia18 Avem contract de munca plus contract de PFA si nu a mai fost plătite de 3 luni. Problema e ca intram in concediu prenatal si se pare ca angajatorul nu mai ... (vezi toată discuția)
Refuz de plată a salariului net de pe statul de plată și a unei restanțe din luna ianuarie. cum pot obliga angajatorul să-mi achite mai repede sumele restante? Cris_pop Cris_pop Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Angajatorul refuza sa-mi achite salariul net complet de pe statul de plata din luna februarie, precum si ... (vezi toată discuția)