avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 sambete lucratoare pe luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 sambete lucratoare pe luna

Are dreptul seful meu sa ma puna sa lucrez inca 2 sambete a cate 7 h,avand in vedere ca lucrez 8 h/zi,40 h/sapt ?Dansul spune ca "toata lumea lucreaza sambata".Si apropo,sambata asta "mi am gasit de lucru"vreo 2 ore apoi m am uitat pe pereti... In contractul de munca scrie
H.Durata muncii:
-o norma intreaga,durata timpului de lucru fiind de 8 h/zi, 40 h/sapt
a)repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza 8 h/zi
b)programul de lucru se poate modificain conditiile regula mentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil
c)nu se vor efectua ore suplimentare cu exceptia cazurilor de forta majora sau pt alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.
1)Eu nu prea inteleg ce se afirma in pct b) 2)are acest drept?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 11 Septembrie 2016
Nu va poate obliga sa lucrati sambata .

Programul de munca se refera la ora de incepere a programului si ora de sfarsit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu cim cu timp partial Iryna28 Iryna28 Buna seara! Am o nelamurire. Daca salariul pentru o norma de 8 ore/ zi este 1300 lei, pentru norma de 4 ore/zi salariul va fi de 650 lei, nu? Ce suma ... (vezi toată discuția)
Angajare cu timp partial iubilache iubilache Buna ziua. O persoana este angajata cu 8h/zi la o firma. Eu la firma mea as dori sa o angajez cu 50 h/luna inegal. Intrebarea mea este daca in contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract cu timp de lucru partial in weekend nive nive buna ziua, as dori sa stiu cum completez un cim pe per determinata 6 luni si timp de lucru partial in weekend. am inteles ca se poate lucra 11 h sambata 12 ... (vezi toată discuția)