avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

Buna ziua.Contractul de intretinere cu uzufruct viager poate fi atacat in instanta?Detin un astfel de contract facut de parintii mei,acum mai traieste doar tata.Fratele meu,dupa 30 de ani de lipsa si dusmanie,apare acum si doreste jumatate din averea parintilor[mentonez ca nu a venit nici la moartea mamei in 2002].A sustras si 3 originale din 6 exemplare ale acestui contract.Oare ce ma asteapta in aceasta situatie?Ce am de facut,cum sa ma apar?Tata e aperiat,are 84 de ani.Va multumesc din suflet anticipat!
Cel mai recent răspuns: floridelotus , utilizator 20:15, 11 Septembrie 2016
Tatăl dvs poate ataca contractul de întreținere motivând că, de fapt, întreținerea nu a fost prestată.
@adisan, userul si tatal sau sunt speriati ca fratele userului vrea sa atace contractul de intretinere facut intre user si parintii sai (actualmente mama sa fiind decedata, si tatal este inca viata).
trandafir2 a scris:

@adisan, userul si tatal sau sunt speriati ca fratele userului vrea sa atace contractul de intretinere facut intre user si parintii sai (actualmente mama sa fiind decedata, si tatal este inca viata).

Așa este, m-am grăbit, scuze.
Fratele dvs poate să atace contractul de întreținere dar în cazul de față nu cred că are vreo șansă. Ar putea invoca, de ex, existența unui viciu de consimțământ sau nulitatea pentru lipsa formei la încheierea actului.

Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2016
Adrian ALBU, Avocat
Multumesc mult pentru raspuns! Ce inseamna lipsa formei la încheierea actului.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere ContSters472398 ContSters472398 Fratele meu decedat in urma cu cateva luni e casatorit si are 2 copii.Acum o luna am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager dar fara vreun pret ... (vezi toată discuția)
In cazul meu,donatie, act de v-c cu acordul fratelui sau contract de intretinere? veveritz veveritz Suntem doi frati,din doua casatorii ale tatalui nostru.Tatal meu se considera achitat fata de celalalt fiu al sau din punct de vedere al mostenirii, si doreste ... (vezi toată discuția)
contract de intretinere nerespectat Ioan-Nelu Ioan-Nelu Buna ziua,parintii mei au facut un contract de intretinere cu uzufruct viager fratelui nostru mai mic intre timp tatal nostru decedand dupa o perioada de 4 ani ... (vezi toată discuția)