avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Fratele meu decedat in urma cu cateva luni e casatorit si are 2 copii.Acum o luna am incheiat un contract de intretinere cu uzufruct viager dar fara vreun pret cu parintii.Daca unul din parinti decedeaza,nepotii mei pot sa-l atace?Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:18, 27 Iulie 2018
Numai daca va putea face dovada unei donatii deghizate.
Ce sa atace? Ei mostenesc deja partea din imobil care a apartinut tatalui lor, urmand sa va intelegeti cu ei cum se presteaza intretinerea de catre ei sau daca se transforma in renta.
Se pare ca sunteti in eroare cu privire la contractul pe care l-ati incheiat.
Contract de intretinere cu uzufruct viager = eu te intretin la tine acasa, pana la deces, in schimbul imobilului.
Care pret?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu drept de uzufruct viager dooryn dooryn Buna ziua .Eu si sotia mea am dori sa incheiem un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager cu parintii mei ,eu mai am 4 frati si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumpărare cu uzufruct viager Darmar Darmar Buna ziua! Părinții mei au dat locuința fratelui meu. Noi ceilalti frați am fost de acord cu condiția ca fratele respectiv sa ii întrețină pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire proprietate Kentanos Kentanos Am un contract de vanzare-cumparare pentru o mostenire cu uzufruct viager. Ma intereseaza daca dupa decesul parintilor acest testament (act) se poate ataca in ... (vezi toată discuția)