avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Sunt pensionar si doresc un raspuns referitor la plata pensiei de intretinere.
Fiica mea in varsta de 25 de ani este casatorita are copil. Momentan se afla in concediu de crestere copil si doreste sa urmeze un curs de master. Mentionez ca atat ea cat si sotul ei sunt angajati, au venituri stabile si domiciliu stabil.
Exista posibilitatea sa platesc pensia alimentara?
Exista cumva un precedent in care tatal este obligat la plata pensiei alimentare dupa varsta de 25 de ani pentru o forma de invatamant care nu este obligatorie?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:09, 11 Septembrie 2016
Nu aveți nici o obligație față de fica dvs în situația descrisă.
1. Este căsătorită și toată obligația a trecut în sarcina soțului.
2. Apoi și de nu era căsătorită, are deja 25 de ani împliniți, deci nu ați mai apuca să-i plătiți pensia, la care ar fi avut drept numai până la împlinirea vârstei de 26 de ani.
3. Și nici așa, fiindcă ea lucrează, este pe picioarele ei, și deci nu se mai află în stare de nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile familiei sau probleme juridice de familie iloveny iloveny Fiica mea are 22 de ani si termina in aceasta vara facultatea. Vrea sa urmeze un program de master care este destul de costisitor. As dori sa stiu, pana ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)