avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme copil dupa vizitarea tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme copil dupa vizitarea tatalui

Buna ziua,va rog frumos daca se poate un raspuns rapid.
Sotia mea a divortat de fostul sot,cu care are o fetita de 6 ani,prin divort sa hotarat ca copilul sa stea la mama,iar tatal are un program in vacante "jumate la mama jumate la tata pe timpul vacantelor" in afara de asta nu are alt drept scris ca isi poate vizita fiica.
Problema este urmatoarea,dupa prima vacanta la tatal ei,copilul sa intors acasa schimbat,eu am incercat sa vorbesc cu ea "conversatie in care am filmato cu telefonul mobil fara sa stie copilul" in care a povestit despre tatal ei cum a stat beat cum arunca cu pahare de pereti,cum a invatat cuvantul " PULA" pentru ca taicasu injura foarte mult,cum acolo bunica ei "mama lui taicasu" sta beata,cum sa taiat cu cutitul ca i sa dat dreptul sa-l foloseasca nesupravegheata,cum si-a taiat singura parul cu foarfeca pentru ca ia cerut foarfeca si i sa dat fara sa intrebe de ce,si cum recunoaste ca vroia sa se intoarca inapoi la noi "maicasa" dar ia fost teama sa se intoarca ca ar fi durat pana ajungeam sa o luam,iar ei ii era teama de reactia lui taicasu ca putea sa-i faca rau.
Acum eu si sotia dorim sa dam in judecata pe acest om,pentru toate acestea am inregistrari cu copilul plangand si povestind toate acestea.
Inregistrarile au valoare daca ea nu are 10 ani?
Cat timp ar putea dura acest lucru?
Tatal mai are dreptul sa o ia daca il dam in judecata,pana cand judecata nu se termina?
PS: Specific ca ei au fost in divort de mai bine de 1 an,iar acesta a incasat pensia copilului de la stat fara sa fie folosit pe copil,copilul timp de 1 an nu la vazut
Specific ca acesta nu a platit pensia alimentara de 3 luni!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:28, 13 Septembrie 2016
Va mulțumesc pentru sfatul oferit. Asta vom face,va mulțumim mult pentru ajutor.
[

Da, daca procedeaza asa cum ziceti ar putea sa ajunga sa obtina custodie exclusiva peste cca un an sau doi.

Program de vizita insa va avea oricum.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura, drept de vizita Anairam94 Anairam94 Mama fetei vrea procură sa iasă cu fata din tară pentru o săptămână. Întrebarea tăticului este, ce se întâmplă dacă mama nu respecta termenul ... (vezi toată discuția)
Decizie irevocabila- autoritate parinteasca invisiblemoon1 invisiblemoon1 Buna ziua, Va cer ajutorul intr-o problema delicata. Sunt o mama care am divortat de curand, de aici, decizia irevocabila privind cresterea copilului de ... (vezi toată discuția)
Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil anamaria2813 anamaria2813 as dori sa aflu cat mai explicit ceea ce prevede acest articol deoarece am o custodie comuna data de pe data de 26 iunie 2014 care inca e discutabila avand ... (vezi toată discuția)