mi se poate opri din salariu pe motiv ca nu am indeplinit norma de munca? oricum norma era gandita astfel incat sa stau sa lucrez peste program, ceea ce nu am facut.
Se pune problema daca in contractul individual de munca este prevazuta o anumita norma de munca, respectiv cat trebuie sa faci intr-o zi, sau daca ai o fisa a postului, semnata de tine, care sa prevada aceasta norma.
in contract scrie ca normele de munca orare,saptamanale se stabilesc in functie de planul anual si sunt comunicate saptamanal angajatilor. nu mi s-a comunicat saptamanal nici o norma. mi s-a spus doar ca trebuie sa termin proiectele pana la o anumita data.
am salariu fix si scrie ca activitatea se desfasoara in conditii normale de munca.mai scrie ca orele suplimentare sunt compensate cu ore libere sau spor la salariu ceea ce nu prea se intampla.mai scrie ca salariul se va plati integral doar in cazul indeplinirii integrale a normei de munca. dar nu am o norma pe zi sau ora doar mi se comunica data cand trebuie predat proiectul ei intelegand prin asta ca trebuie sa stau si noaptea sa termin. ei nu tin seama de cat se poate lucra in timpul de 8 h/zi ci doar de ce proiecte au. dau termene la licitatii doar astfel incat sa atraga clientii si sa castige licitatia.