avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosarele deschise pe polita casco se claseaza la 2 ani ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosarele deschise pe polita casco se claseaza la 2 ani de la data producerii evenimentului rutier

Buna ziua,

"Dosarele deschise pe polita casco se claseaza la 2 ani de la data producerii evenimentului rutier", acesta este raspunsul primit de la asiguratorul CASCO al masinii mele.
Cazul pentru care am intrebat este inca deschis la politie, eu asteptand in acest timp rezolutia lor, gasirea si invinuirea partii vinovate.
Accidentul s-a produs in martie 2013, conducatorul auto care m-a lovit a oprit, a recunoscut ca nu este masina lui, ca nu are actele la el si apoi a refuzat sa mearga la politie. Masina nu avea nici RCA.
Eu am polita CASCO la acest asigurator din 2008, an de an, inclusiv in prezent.

Intrucat situatia ma afecteaza destul de puternic, va cer ajutorul. Este cumva vorba de un fel de regulament interior, care difera de la un asigurator la altul? Este cumva reglementat prin lege?
Se poate face ceva in cazul asta? se poate "declasa" acel dosar?

Mi se pare firesc ca un accident care a avut loc in perioada in care polita CASCO era activa sa poata fi solutionat prin acea polita, chiar si dupa 2-3 ani, atat timp cat politia nu a rezolvat inca intre timp cazul. Inteleg si marja pe care si-o iau asiguratorii, insa in ritmul in care functioneaza organele de politie sau de judecata (dupa ce politia declara vinovatul, va trebui sa il dau in judecata pt. a recupera pagubele), 2 ani este un termen mult prea mic pt. a clasa un dosar de acest gen.

Multumesc frumos pt. orice sfat si ajutor,
Mihai
Cel mai recent răspuns: Jimbo17 , utilizator 11:36, 20 Septembrie 2016
Am gasit acest articol:
Art. 2519 Noul cod civil Termenul de prescripţie de 2 ani Termenul prescripţiei extinctive

[ link extern ]

in care intr-adevar se prevede:

Termenul de prescripţie de 2 ani

(1) Dreptul la acţiune întemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie în termen de 2 ani.

(2) De asemenea, se prescrie în termen de 2 ani dreptul la acţiune privitor la plata remuneraţiei cuvenite intermediarilor pentru serviciile prestate în baza contractului de intermediere.

O zi buna,
Mihai

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp asigurarea nu mai trebuie sa plateasca paguba? Alexa543 Alexa543 Dupa un accident cu masina, cat timp are păgubitul sa mearga la societăţii de asigurar? Sau dupa cat timp asigurarea nu mai trebuie sa plateasca paguba? Va ... (vezi toată discuția)
Accident auto Maria_777 Maria_777 Bună ziua. Dacă am lovit o mașină neavând asigurare cum își recuperează casco banii de la vinovat? Mentionez că au trecut aproape 2 ani de la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mikiutza mikiutza In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un ... (vezi toată discuția)