avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dupa cat timp asigurarea nu mai trebuie sa plateasca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dupa cat timp asigurarea nu mai trebuie sa plateasca paguba?

Dupa un accident cu masina, cat timp are păgubitul sa mearga la societăţii de asigurar? Sau dupa cat timp asigurarea nu mai trebuie sa plateasca paguba?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Alexa543 , utilizator 10:36, 17 Februarie 2020
Art. 2519 Cod Civil

Termenul de prescripţie de 2 ani

(1) Dreptul la acţiune întemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie în termen de 2 ani.
Multumesc, mai am o intrebare. Daca asigurarea mea a platit reparatia la pagubitul, pot sa mai platesc eu la asigurarea ca sa nu creasca?
nu înțeleg întrebarea.
Daca plateste asigurarea ceva creste. In germania poti sa platesti tu suma la asigurarea, chiar daca asigurarea a platit deja paguba si dupa este totul ca daca asigurarea nu a platit nimic. Adica se renteaza la paguba mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarele deschise pe polita casco se claseaza la 2 ani de la data producerii evenimentului rutier Jimbo17 Jimbo17 Buna ziua, \"Dosarele deschise pe polita casco se claseaza la 2 ani de la data producerii evenimentului rutier\", acesta este raspunsul primit de la ... (vezi toată discuția)
Conform art. 2159 cod civil , dreptul la actiune intemeiat pe ... otilia13 otilia13 Conform art. 2159 cod civil , dreptul la actiune intemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie in termen de 2 ani, In cazul serviceului, ... (vezi toată discuția)