V-as ruga daca puteti sa imi dati un model de plangere penala pentru tulburare de posesie si distrugere, am o sentinta definitiva de granituire si vecinul nu vrea sa isi taie streasina care este pe terenul meu, imi provoaca si pagube, deteriorandu-mi peretele casei prin umezeala avuta de la zapada si ploile care le avem in timpul anului. Va multumesc.
Domnule Comandant
Subsemnatul___, domiciliat în___, avand Cnp ___, în calitate de persoană vătămată si proprietar al imobilului din ___, fac prezenta plângere împotriva făptuitorului ___ domiciliat în___, pentru comiterea faptei prevăzute şi pedepsite de art. 256.
În dovedirea plângerii înţeleg să mă folosesc de proba cu : martori, acte ___, expertiză extra-judiciară, expertiză tehnică, etc.
De asemenea, solicit şi obligarea făptuitorului la plata despăgubirilor civile constând în daune materiale şi/sau morale.
Data
Semnătura,
Problema nu este modelul de plangere (caci plangerea poate fi formulata si oral si consemnata intr-un Pv de organul care o primeste), ci sa fie intrunite conditiile constitutive ale infractiunii pentru tulburare de posesie.
Cu privire la granituire, depinde ce ati cerut in sentinta ramasa definitiva, si depinde ce vi s-a admis.