avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Reconstituire act care nu se mai regaseste in arhivele ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Reconstituire act care nu se mai regaseste in arhivele oficiale

In ce conditii poate reconstitui legal un act care nu se mai regaseste in arhivele oficiale?
Este vorba de un Proces Verbal din anul 1950 redactat de circumscriptia financiara (sector III Albastru) in urma decesului bunicului meu (tatal mamei mele), care la vremea respectiva tinea loc de succesiune.
Am o copie veche dactilografiata eliberata de Circumscriptia Financiara sector 5 in anul 1970 (care nu este de ajuns).
Am deschis anul acesta succesiunea dupa decesul mamei, si nu se poate incheia fara acest act, care nu se mai regaseste in nici o arhiva.
In urma demersurilor, am primit raspunsuri in scris de la: Arhivele Nationale, Sectiile financiare sector 4 si 5 (in anul 1979 sectorul 5 a devenit sectorul 4), Camera Notarilor, si in fiecare document se precizeaza ca nu exista acest Proces Verbal in arhivele lor.
Singura solutie ar fi reconstituirea acestui act pierdut, fara de care nu se poate face nici succesiunea, nici cadastru si intabulare.
Cum se poate face acest lucru, cine este abilitat sa reconstituie un act pierdut din arhivele oficiale si cat dureaza, pentru ca din luna martie am deschis succesiunea, si de atunci si pana acum am asteptat raspunsuri scrise (aprox. 40 de zile pentru fiecare in parte) de la autoritati.
Se poate face reconstituirea acestui act la judecatorie?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Proces verbal din anul 1950 redactat de catre circumscriptia financiara maraV maraV Poate sa-mi spuna cineva in care arhive pot gasi un Proces Verbal din anul 1950 redactat de circumscriptia financiara in urma decesului bunicului meu (tatal ... (vezi toată discuția)
Cadastru in lipsa unui act din certificatul de mostenitor maraV maraV Pot face cadastru in lipsa unui act care este specificat in Certificatul meu de Mostenitor dupa defuncta mama? Este vorba de un Proces Verbal efectuat de ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face acum o succesiune după decesul bunicului - anul 1950? maraV maraV In urma decesului bunicului in 1950, Sectiunea Financiara sector III Albastru a redactat un Proces verbal de evaluare a impozitului succesoral in care erau ... (vezi toată discuția)