avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces Verbal din anul 1950 redactat de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces Verbal din anul 1950 redactat de catre Circumscriptia Financiara

Poate sa-mi spuna cineva in care arhive pot gasi un Proces Verbal din anul 1950 redactat de circumscriptia financiara in urma decesului bunicului meu (tatal mamei mele)?
La vremea respectiva, aceste procese verbale tineau loc de succesiune, iar in el se specifica activul unui imobil, evaluarea, pasivul, mostenitorii, taxele care trebuiau platite.
Am dechis anul acesta succesiunea in urma decesului mamei, iar acum am nevoie de acest prodes verbal din anul 1950 si nu se regaseste nicaieri, nici la sectia financiara, nici la Camera Notarilor, nici la Arhivele Nationale.
Am o copie veche dactilografiata eliberata de Circumscriptia Financiara sector 5 in anul 1970 (care nu este de ajuns).
Din textul documentului (copiei) reiese ca originalul a fost redactat in anul 1950 de catre un subinspector al sectiei financiare a sect. III Alb. (albastru?!) circa 17, dar stampila si numarul de inregistrare a copiei are data de 10.02.1970 (Circumscriptia Financiara sector 5).
Incepand cu anul 1979 sectorul 5 a devenit sectorul 4, iar Bucurestiul, din 8 sectoare cat avea, a ramas cu 6.
Sectia Financiara a sectorului 4 sustine ca a predat aceasta arhiva la Camera Notarilor si ca nu mai au aceste documente.
De la Camera Notarilor am primit raspuns in scris, ca nu detin aceste documente.
Nu reusesc sa fac succesiunea dupa decesul mamei in lipsa acestui document si nimeni nu stie unde se pot gasi aceste arhive de procese verbale care tineau loc de succesiuni in anul 1950, deoarece nu se infiintasera inca notariatele de stat.
In cazul in care nu voi mai putea gasi acest document, exista posibilitatea legala de a se face din nou un original?
Ma poate juta cineva?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
maraV, utilizator
Cel mai recent răspuns: maraV , utilizator 21:17, 17 Iunie 2016
Trebuie insistat la Camera Notarilor, cata vreme exista un raspuns in acest sens de la Adminsitratia Finantelor Publice. Dar in prealabil AFP sa faca dovada trimiterii (proces verbal borderou etc.). Intre timp se revine cu adresa mai intai la AFP pentru a mentiona documentul care face dovada predarii, apoi pe baza acestui se revine cu adresa la CN pt a le cere socoteala de ce nu au documentul care le-a fost predat.
Multumesc pentru raspuns!
De la Camera Notarilor am un raspuns in scris, ca nu exista acolo acest document.
De la Administratia Financiara am un raspuns verbal ca nici acolo nu exista acest document, si ca oricum ei au predat aceste arhive vechi la Camera Notarilor. Va fi foarte greu sa obtin de la Administratia Financiara un document care face dovada predarii acestor arhive.
In cazul nefericit in care nu va mai fi de gasit nicaieri acest document, exista posibilitatea legala a refacerii lui? Banuiesc ca nu este singurul caz de acest gen, si atunci ma intreb daca institutia care a ratacit documentul nu ar trebui sa-l refaca totusi. Ce posibilitate exista in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire act care nu se mai regaseste in arhivele oficiale maraV maraV In ce conditii poate reconstitui legal un act care nu se mai regaseste in arhivele oficiale? Este vorba de un Proces Verbal din anul 1950 redactat de ... (vezi toată discuția)
Cadastru in lipsa unui act din certificatul de mostenitor maraV maraV Pot face cadastru in lipsa unui act care este specificat in Certificatul meu de Mostenitor dupa defuncta mama? Este vorba de un Proces Verbal efectuat de ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face acum o succesiune după decesul bunicului - anul 1950? maraV maraV In urma decesului bunicului in 1950, Sectiunea Financiara sector III Albastru a redactat un Proces verbal de evaluare a impozitului succesoral in care erau ... (vezi toată discuția)