avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontari cheltuieli ,,autoturism de serviciu'' ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontari cheltuieli ,,autoturism de serviciu'' director

Directorul unei unitati sanitare cu mai putin de 400 de paturi are dreptul la un ,,autoturism de serviciu,, pe care sa-l conduca personal (pentru deplasari in interes de serviciu) folosind bonuri de carburant cumparate de unitate?
Cum se poate justifica consumul de carburant si care sant deplasarile considerate ,, in interes de serviciu''?
Daca unitatea are un vehicul pentru marfa poate fi justificata existenta unui autoturism pentru transport persoane folosit in exclusivitate de director(fara sofer) pentru deplasari curente( la casa de asigurari , la directia de sanatate publica etc)? Exista o limita, legala, de carburant care poate fi consumat intr-o luna de un astfel de ,,autoturism de serviciu''?
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
valerianharet, utilizator
Cel mai recent răspuns: VIOLETA ANDREI , utilizator 22:40, 25 August 2009
...consumul de carburanti la institutiile publice este reglementat de ordonanta nr.80 inca din 2001 cu ultima modificare adusa in 2006. Este prevazuta o cota de 200 litri / luna / vehicul . Daca vrei versiunea actualizata, ti-o pot trimite .:) Atentie ,!
Conform "ART.5, alin (4) Nu se consideră depăşiri la consumul de carburanţi normat pe autoturism consumul care, la nivelul anului, se încadrează în limita combustibilului normat în raport cu numărul total de autoturisme aprobat fiecărei instituţii."
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
VIOLETA ANDREI, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Decontare ch. auto in comodat kajan.barna kajan.barna am un autoturism logan cu contract de comodat cu firma mea care este inregisrat la fisc vreau sa stiu daca pot sa decontez cheltuierile benzina schimbul de ... (vezi toată discuția)
Decontare transport - combustibil have have Va rog sa-mi spuneti care sunt criteriile de decontare a transportului, respectiv a combustibilulului in cazul in care fac naveta intre localitatea de ... (vezi toată discuția)