Directorul unei unitati sanitare cu mai putin de 400 de paturi are dreptul la un ,,autoturism de serviciu,, pe care sa-l conduca personal (pentru deplasari in interes de serviciu) folosind bonuri de carburant cumparate de unitate?
Cum se poate justifica consumul de carburant si care sant deplasarile considerate ,, in interes de serviciu''?
Daca unitatea are un vehicul pentru marfa poate fi justificata existenta unui autoturism pentru transport persoane folosit in exclusivitate de director(fara sofer) pentru deplasari curente( la casa de asigurari , la directia de sanatate publica etc)? Exista o limita, legala, de carburant care poate fi consumat intr-o luna de un astfel de ,,autoturism de serviciu''?
...consumul de carburanti la institutiile publice este reglementat de ordonanta nr.80 inca din 2001 cu ultima modificare adusa in 2006. Este prevazuta o cota de 200 litri / luna / vehicul . Daca vrei versiunea actualizata, ti-o pot trimite .:) Atentie ,!
Conform "ART.5, alin (4) Nu se consideră depăşiri la consumul de carburanţi normat pe autoturism consumul care, la nivelul anului, se încadrează în limita combustibilului normat în raport cu numărul total de autoturisme aprobat fiecărei instituţii."
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.