avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune bunica moarta de 15 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune bunica moarta de 15 ani

Buna seara,
Tata a murit de nici un an. Am primit de curand un telefon sa ne prezentam la un birou notarial cu actele (eu si sora mea) pentru ca bunicul vrea sa faca suscesiunea dupa bunica care e moarta de 15 ani. Probabil bunicul vrea sa ne dea partea cuvenita noua de la bunica, iar la restul sa ne sara pe noi doua. Ne-am suparat rau pe el si am hotarat sa nu ne prezentam la biroul notarial. Ce se poate intampla mai departe? Ne va da in judecata?
Cat poate dura procesul astfel incat sa nu pierdem partea din mostenire dar sa il tracasam pe bunicul care vrea sa ne lase fara dreptul nostru de la tata?Normal ar tb sa ne cheme de 3 ori in instanta in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii in instanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tdkappa13 , utilizator 09:12, 25 August 2009
Ar trebui sa va prezentarti la biroul notarial pentru a vedea despre ce este vorba, fara sa trageti concluzii inainte. Nu cred ca bunicul doreste sa va pacaleasca ci, mai degraba sa se dezbata succesiune dupa bunica. Tatal dvs. , in calitate de fiu, ar fi mostenit-o pe bunica, insa acum , veniti dvs. prin reprezentare in locul tatalui.
Cel mai bine ar fi sa va prezentati la notar.Dvs culegeti partea de mostenire care i s-ar fi cuvenit tatalui dvs de la mama lui.In cazul n care doreste sa va indeparteze de la mostenire, nu semnati absolut nimic si faceti succesiunea prin instanta.
Anka 1977 a scris:

Buna seara,
Tata a murit de nici un an. Am primit de curand un telefon sa ne prezentam la un birou notarial cu actele (eu si sora mea) pentru ca bunicul vrea sa faca suscesiunea dupa bunica care e moarta de 15 ani. Probabil bunicul vrea sa ne dea partea cuvenita noua de la bunica, iar la restul sa ne sara pe noi doua. Ne-am suparat rau pe el si am hotarat sa nu ne prezentam la biroul notarial. Ce se poate intampla mai departe? Ne va da in judecata?
Cat poate dura procesul astfel incat sa nu pierdem partea din mostenire dar sa il tracasam pe bunicul care vrea sa ne lase fara dreptul nostru de la tata?Normal ar tb sa ne cheme de 3 ori in instanta in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii in instanta?
Va multumesc!

„partea care vi se cuvine de la bunica” este partea pe care ar fi cules-o tatal dumneavoastra. asa ca nu prea are cum „sa va salte”. se va face succesiune succesiva, in sensul ca se va face succesiunea ca si cum tatal dumneavoastra ar fi inca in viata, el nefiind decedat la data la care a decedat bunica, iar ulterior aceasta va va fi retransmisa dumneavoastra. in aceasta situatie toata ideea e ca trebuie sa va puneti de acord cu sora dumneavoastra asupra acceptarii sau renuntarii la succesiune.
cat despre succesiunea dupa tatal dumneavoastra in cazul in care n-a lasat testament, va revine dumneavoastra ( a se intelege si sora) si sotiei tatalui - daca exista, daca nu doar dumneavoastra+sora. bunicul nu vine le succesiune dupa tatal dumneavoastra, asa ca nu prea vad de ce atata suparare pe bunicu` :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intrebare simpla abserban abserban Situatia este urmatoarea: Mama mea a murit inaintea bunicii, in total au fost 4 frati, noi suntem 2 mostenitori dupa mama. Intrebarea mea este mostinrea din ... (vezi toată discuția)
Succesiune dan_67dan dan_67dan buna seara Mostenesc impreuna cu varul meu o casa la tara dupa bunica decedata 1950,tatal meu impreuna cu sora nu au facut succesiune dupa moartea bunici iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune - ajutati-ma sa inteleg! Ella_75 Ella_75 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1.Tata a murit acum cinci ani. In urma casatoriei au rezultat 2 ... (vezi toată discuția)