avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Fiica mea din prima casatorie doreste sa dea o declaratie notariala ca nu vrea sa participe la masa succesorala dupa moartea mea. Se poate da o astfel de declaratie notariala?
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 10:19, 14 Septembrie 2016
Nu. Pactul asupra unei mosteniri nedeschise este interzis. Mostenirea se deschide prin moarte. la decesul dvs va pitea da acea declaratie de renuntare la succesiune in forma autentica la notar, in termen de un an de la decesul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire. Phoenix58 Phoenix58 Buna seara, As dori, pe acesta cale, sa aflu care sunt modalitatile prin care sotia mea, actuala, poate avea drept de mostenire, in totalitate, asupra ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire in favoarea unui frate mrt mrt buna ziua. suntem 2 copii la parinti. eu doresc sa renunt de bunavoie la dreptul meu de mostenitor al casei parintesti in favoarea surorii mele. este necesar ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire alinagheorghe12 alinagheorghe12 Buna ziua, doresc sa fac o declaratie de renuntare la mostenire la notar, in cazul meu pentru a evita mostenirea unor datorii foarte mari din partea ... (vezi toată discuția)