avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident mortal daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident mortal daune

In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din strada si putea sa-l vada (strada fiind libera). probabil vina va fi a ambelor parti. intrebarea este: pot sa cer daune morale in instanta? si cum as putea sa le recuperez? tin sa precizez ca masina este inmatriculata in Germania iar soferul este cetatean roman.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Utzu , utilizator 10:55, 15 Septembrie 2009
Inteleg ca tatal dvs. traversa strada de pe partea stanga spre dreapta in raport cu sensul de circulatie al autoturismului.
Lasand o urma de franare de numai 3 m rezulta ca circula cu o viteza mica, ceea ce denota ca exista posibilitatea evitarii accidentului de catre conducatorul auto.
O analiza completa si reala se poate face numai in momentul in care sunt cunoscute toate datele problemei. Expertiza tehnica auto va elucida aspectele tehnice ale problemei.
Numai bine va doresc
In acest caz un lucrul este clar .Soferul se poate scutii de vina ca nu a traversat pe marcajul pietonal .Posibilitatea evitari acidentului cat si Dinamica acidentului si vina partilor cred ca vor fi scrise pe Raportul de Expertiza Judiciara .Daca sa intocmit pana acum .Se va intocmi dosar penal Pentru Ucidere din Culpa asta e Sigur .Cat despre daune.puteti pe un dosar pe parte civila sa faceti Mult Succes si Condoleante pentru tatal dumneavoastra
Astazi am fost la politia capitalei din nou. saptamana trecuta imi spusesera ca dosarul a fost inregistrat pe 31/08/09 si ca pe 1 d-na Nicolescu a intrat in concediu.
Astazi d-na Nicolaescu ne- a spus ca dosarul nu a ajuns la ea si ca este prea recent ,ca are dosare de 1 an care nu au intrat inca pe rol si pe urma s-a contrazis singura, intrucat stia de plangerea penala pe care am facut-o la biroul relatii cu publicul si era foarte intrigata. A spus ca o sa ne sune ea ( cand, nu stie) si ca dosarul probabil e inca la registratura.
Eu ma intreb daca dosarul nu e la ea cum putea sa stie de plangerea penala facuta de noi?
Adica dupa atata timp eu nu am dreptul sa stiu ce s-a intamplat? Nu am cerut cine stie ce probe, vreau doar sa vad declaratia soferului, a martorilor, masuratorile efectuate la fata locului si pozele. Toate aceste informatii le-a strans politistul care a fost la fata locului.
Aveti idee cum as putea proceda?
In faza de cercetare nu puteti avea acces la documente.
sdianaviolina a scris:

Functie de gradul de culpa stabilit de organele de ancheta, daca dosarul va ajunge in instanta, va veti constitui parte civila atat cu daune materiale ( cheltuieli de inmormantare, praznice, monument funerar, etc.) cat si morale, avand in vedere pierderea suferita de familie. Instanta, la pronuntarea solutiei, va acorda aceste sume, potrivit gradului de culpa al conducatorului auto implicat in accident.


Imi pare rau ca va contrazic stimate coleg, atat timp cat este mai mult decat clar ca pietonul a traversat printr-un loc nepermis, soferul implicat in accident nu va raspunde penal. Conform OUG 195/2002 pietonul care nu traverseaza prin locuri corespunzatoare incalca art.167. Deci soferul va fi absolvit de orice vina si automat nu va plati niciodata daune materiale sau morale. Ba din contra daca soferul avea CASCO despagubirea platita de societatea de asigurare se va recupera de la mostenitorii decedatului conform Legii 136/1995.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
Cecilia Popa, Avocat

Alte discuții în legătură

Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Accidentat langa trecerea de pietoni mariusro2009 mariusro2009 Salutare acum o luna am fost lovit la cativa metri de trecere de pietoni, (cateva cusaturi la cap ,vanatai la picioare) am in lucru dosar la IML inca nu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele ... Livciu Livciu Buna ziua Am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele noi ridicate din pavaje). Mi a fost suspendat carnetul pentru neacordare de ... (vezi toată discuția)