avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident mortal daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident mortal daune

In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din strada si putea sa-l vada (strada fiind libera). probabil vina va fi a ambelor parti. intrebarea este: pot sa cer daune morale in instanta? si cum as putea sa le recuperez? tin sa precizez ca masina este inmatriculata in Germania iar soferul este cetatean roman.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Utzu , utilizator 10:55, 15 Septembrie 2009
nucu$ a scris:
[
De ce nu folositi argumente?:rtfm:
Art.72
(4) Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.





Domnule nucu$,
Daca pietonul a traversat printr-un nepermis, iar conducatorul auto nu a respectat o prevedere regulamentara (de exemplu, viteza legala) este culpa comuna?
cioan a scris:

.
Lasand o urma de franare de numai 3 m rezulta ca circula cu o viteza mica,

Cineva se dezice in comentarii.
De altfel, in cazul decesului din accident,cred ca nu poate exista decat omor sau sinucidere.Daca ar exista, ar putea fi si "sinucidere din culpa".Legiuitorul a simtit lipsa si a precizat:
Pietonii...poarta intreaga raspundere a accidentarii lor..
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
nucu$, utilizator

cioan a scris:

Pietonii...poarta intreaga raspundere a accidentarii lor..


Pietonii poarta raspunderea accidentarii lor atat timp cat nu se retine culpa soferului. Altfel, as putea da si eu curs impulsului pe care il resimt atunci cand imi sar in fata pietoni fara a exista trecere... si anume sa-i izbesc putin sa-i invat ce inseamna semafor si zebra. Nu m-ar deranja sa si omor vreo 3-4 neatenti atat timp cat ma pot indrepta asupra mostenirii ca si persoana prejudiciata ca sa-mi repar masina!
Din pacate domnilor chiar nu intelegeti ca acolo unde e lege nu-i tocmeala. Daca un pieton nu respecta prevederile OUG195/2002, sunt direct raspunzatori de faptele lor indiferent daca soferul putea sau nu sa evite.
Nu e vina soferului ca pietonul nu vrea sa traverseze pe zebra sau pe la semafor, cum nu e nici vina pietonului cand e omorat pe trecerea de pietoni.

Domnule "nucu$" acum poate intelegeti de ce nu am vrut sa continui discutia, din cauza proastei interpretari a unei simple legi.
:offtopic: Fiind superficial si foarte subiectiv/agresiv, ca si unii asemenea mie, refuz a intelege raspunsurile de bun-simt, care nu-mi acorda avantajul exclusiv/imediat.Halal sa-mi fie!

Alte discuții în legătură

Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Accidentat langa trecerea de pietoni mariusro2009 mariusro2009 Salutare acum o luna am fost lovit la cativa metri de trecere de pietoni, (cateva cusaturi la cap ,vanatai la picioare) am in lucru dosar la IML inca nu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele ... Livciu Livciu Buna ziua Am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele noi ridicate din pavaje). Mi a fost suspendat carnetul pentru neacordare de ... (vezi toată discuția)