avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... engie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

engie

Buna ziua,
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari a carui bloc este in reabilitare.
Am umblat o zi intreaga ca sa obtin schema izometrica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale necesara pentru verificarea /revizia tehnica a instalatiei de gaze.
Cartea tehnica a blocului nu a existat de la inceput(bloc din 1977).
Am fost la Directia evidenta imobiliara si cadastrala-PMB., de aici am fost trimisa la Registratura-PMB si sa depun o cerere in acest sens(cele 2 locatii nu sunt la aceiasi adresa,una este pe Str.Academiei si una la Cismigiu).
La Registratura m-au trimis la Patimoniu,la serviciul Arhiva,la directia investitii si in final am aflat ca trebuie sa ma intorc tot la Directia evidenta imobile unde am umblat din etaj in etaj, ca sa aflu ca ar trebui sa ma duc la ENGIE(distigaz) si sa depun acolo o cerere.Am fost si la ENGIE am depus o cerere dar am aflat de la alti cetateni si presedinti de asociatii ca raspunsul este negativ
9ei nu au scheme). Intrebarea este : si noi ce facem acum? nimeni nu stie unde pot fi cartile tehnice si cu atat mai putin schite izometrice.
Am afat i8nsa ceva nou:angajeaza o firma abilitata de ENGIE sa-faca o schema
si sa platesti in jur de 400 lei.

Cel mai recent răspuns: Aviziero , Contabil 00:59, 15 Septembrie 2016
Cartile tehnice la imobilele de locuit in comun,le puteti solicita si de la institutul de documentare si proiectari tehnice situat la Piata Amzei.blocul perpendicular pe magazinul Eva
Daca sunteti din Bucuresti, incercati la Romconfort (intrarea de langa libraria Eminescu).
nu stiu cat de mult va poate fi de ajutor, dar Art 13 din HG 1588 specifica la alin 4

(4) Unităţile care au administrat clădirile şi sunt deţinătoare a cărţii construcţiei au obligaţia de a o preda asociaţiilor de proprietari, iar acolo unde aceasta nu mai există, să o reconstituie pe cheltuiala proprie.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
Aviziero, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie tehnica gaze gelutzu30 gelutzu30 Buna ziua . Am primit o notificare de la ENGIE ca imi expira verificarea tehnica la gaze dar in sistemul lor nu figurez cu aparate de combustibili gazosi puse ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a blocului de locuinte dragugh dragugh Buna ziua, Blocul in care locuiesc si care a fost construit in anul 1975, in Bucuresti sos.Mihai Bravu nr.1, sector 2, nu are carte tehnica. Sunt interesat ... (vezi toată discuția)
Carte tehnica cladiri szabyku szabyku Buna. In urma cu putin timp am citit ca, administraţiile de bloc riscă amenzi foarte mari, cuprinse între 5.000 de lei şi 10.000 de lei, dacă nu deţin, ... (vezi toată discuția)