Buna ziua,
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari a carui bloc este in reabilitare.
Am umblat o zi intreaga ca sa obtin schema izometrica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale necesara pentru verificarea /revizia tehnica a instalatiei de gaze.
Cartea tehnica a blocului nu a existat de la inceput(bloc din 1977).
Am fost la Directia evidenta imobiliara si cadastrala-PMB., de aici am fost trimisa la Registratura-PMB si sa depun o cerere in acest sens(cele 2 locatii nu sunt la aceiasi adresa,una este pe Str.Academiei si una la Cismigiu).
La Registratura m-au trimis la Patimoniu,la serviciul Arhiva,la directia investitii si in final am aflat ca trebuie sa ma intorc tot la Directia evidenta imobile unde am umblat din etaj in etaj, ca sa aflu ca ar trebui sa ma duc la ENGIE(distigaz) si sa depun acolo o cerere.Am fost si la ENGIE am depus o cerere dar am aflat de la alti cetateni si presedinti de asociatii ca raspunsul este negativ
9ei nu au scheme). Intrebarea este : si noi ce facem acum? nimeni nu stie unde pot fi cartile tehnice si cu atat mai putin schite izometrice.
Am afat i8nsa ceva nou:angajeaza o firma abilitata de ENGIE sa-faca o schema
si sa platesti in jur de 400 lei.
Cartile tehnice la imobilele de locuit in comun,le puteti solicita si de la institutul de documentare si proiectari tehnice situat la Piata Amzei.blocul perpendicular pe magazinul Eva
nu stiu cat de mult va poate fi de ajutor, dar Art 13 din HG 1588 specifica la alin 4
(4) Unităţile care au administrat clădirile şi sunt deţinătoare a cărţii construcţiei au obligaţia de a o preda asociaţiilor de proprietari, iar acolo unde aceasta nu mai există, să o reconstituie pe cheltuiala proprie.