avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda primita dupa 1 an si 4 luni
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda primita dupa 1 an si 4 luni

Buna ziua,

Ieri am primit o scrisoare din Italia privind o amenda de circulatie primita in mai 2015 (acum 16 luni).

In amenda zice ca am depasit limita de viteza cu 18km/h si am fost amedat cu 25 euro. DAR sunt dator cu 199 euro deoarece am 169 euro penalizari + taxe postale.

De ce ar trebui sa platesc 199 de euro dupa atata timp cand prima notificare este acum. Citisem pe ziarul financiar ca daca nu sunt informat in 2 luni de la incident amenda se prescrie/anuleaza?? este adevarat ? ([ link extern ] )

Pe cine ar trebui sa contactez legat de problema mea, pe scrisoarea din italia este doar o adresa fizica a oficiului de politie de unde a fost trimisa amenda, nici un numar te telefon sau adresa de mail disponibila.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 10:42, 15 Septembrie 2016
Da, aţi văzut bine, se comunică în termen de două luni, dar asta nu înseamnă că se anulează sau că se prescrie dacă nu este comunicat în termen. se prescrie abia în 5 ani. însă se poate cere în instanţă nulitatea pe motiv că nu s-a comunicat în termenul legal, iar toate acestea sunt prevăzute de legislaţia din România. mă tem că dv. vi se va aplica legislaţia statului ale cărui norme le-aţi încălcat (din păcate aici nu vă pot ajuta, nu cunosc legislaţia italiană). şi da, amenzile luate în alte state, pot purta penalităţi (la noi nu) şi se achită un comision destul de mare, uneori dublează amenda. fie mergeţi până la capăt, luând un avocat care să cunoască legislaţia lor, fie plătiţi, altfel penalităţile continuă să curgă. (eu v-aş sfătui să plătiţi, sigur dv. faceţi cum consideraţi de cuviinţă) Oricum, mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă pentru încălcarea vitezei legale în italia, primită la 7 luni de la comiterea faptei. am șanse de câștig dacă o contest? eadn.ilie eadn.ilie Buna ziua. Am inchiriat o masina in luna iunie 2017 in Italia si astazi am primit o scrisoare de instiintare de la Politia din Venetia ca am primit amenda ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda viteza in italia Bgd30 Bgd30 Buna seara! Am primit o instiintare de contraventie de la politia locala a unui oras din Italia, prin care mi se comunica ca am depasit viteza legala cu ... (vezi toată discuția)
Amenda radar italia Dany1967 Dany1967 Buna ziua, Am primit o amenda de radar din Italia, Venetia (pe podul de legatura dintre continent si Venetia, cu camera fixe) pe data de 04.09.2015. Prima ... (vezi toată discuția)