avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare zilelor de weekend din delegatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare zilelor de weekend din delegatii

Situatia unei delegatii de 4 saptamani si 3 zile:
a) s-a deconatat drumul dus, si intors dupa 4 saptamani si 3 zile, si o diurna doar pe zilele lucratoare din acest interval.
b) pentru zilele de week petrecute intr-o localitate aflata la peste 300 km nu s-a platit diurna, preferandu-se compensarea in zile libere.
Directia resurse umane refuza sa le ia in considerare aceste 8 libere. Cum se trateaza corect aceste zile de weekend ?
Cel mai recent răspuns: Lagherta , utilizator 20:32, 15 Septembrie 2016
Potrivit art.44 alin.2 C.mun., salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Astfel, delegarea se dispune pe zile calendaristice fapt pentru care si indemnizatia de delegare se acorda tot pe zile calendaristice.

Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare. (art.10din HG 1860/2006)

Vedeti aceste discutii : www.avocatnet.ro/content/for...

editat; scris eronat text de lege
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cu scuzele de rigoare, intrebarea era referitoare la cele 8 zile. In ceea ce priveste diurna, desi prevederile legii erau cunoscute s-a dorit ca plata sa fie alta si s-a propus varianta cu zile libere. Este sau nu agreata (la limita sau nu!!!) acordarea celer 8 zile libere ,, in schimbul" diurnei ce se cuvenea pentru zilele de week din perioada delegatiei?
Acordarea diurnei nu se poate compensa cu zile libere .

Diuna se acorda si pentru acele zile de week-end.

Art.44 C.mun.
...
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Asadar, legea nu prevede o astfel de compensare.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot acorda diurna? vdeny vdeny Buna ziua, O firma prestatoare de servicii in domeniul constructiilor, cu sediul in Pitesti, poate acorda diurna salariatilor care se deplaseaza intr-o ... (vezi toată discuția)
Diurna Cumpanasoiu Cumpanasoiu Daca am plecat in delegatie luni la ora 6 iar la ora 14.30 am inceput lucrul fiind schimbul 2 pe aceasta zi am dreptul la diurna? Mentionez cu sunt detasata in ... (vezi toată discuția)
Diurna... petre32 petre32 Stimate domn/doamna, Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)