avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare

Buna ziua. De curand am mostenit un apartament din care eu am 50% si fratele meu 50%-avem si un nou extras CF care confirma acest lucru,CF rezultat in urma succesiuni. Am primit mai multe oferte de cumparare la pretul pietei, dar fratele meu nu vrea sa-l vanda si nici sa-mi plateasca partea mea (caz in care i-as ceda lui , legal,cei 50% ai mei).
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo cale legala sa-l oblig sa vrea sa vanda sau sa ma despagubeasca.........................Sunt zeci de mii de euro blocati in acel apartament .
Cel mai recent răspuns: papiu , utilizator 17:11, 15 Septembrie 2016
Buna ziua,
Puteti solicita iesirea din indiviziune solicitand fie bunul in materialitate si obligandu-va la plata sultei fie renuntand la bun si solicitand sulta.
Deci, prin actionarea in instanta pot sa-l oblig sa-mi plateasca cei 50%? Sau daca refuza mai multe oferete pot ,prin instanta,sa-l oblig la plata celor 50% pe care le detin(plata facandu-se la pretul refuzat de el sau la pretul pietei din momentul obtinerii hotararii judecatoresti)-urmand sa detina el 100%?
Nu. Nu l puteti obliga sa va cumpere partea. Fie ii achitati 50% din valoarea apartamentului dvs si ramaneti cu apartamentul intreg si l vindeti, fie imobilul va fi vandut la licitatie si veti lua ambii cota parte din pret 50-50.
Multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune imobil cu probleme florinel888 florinel888 Bună ziua! Aș dori si eu sa ma lamuresc cu o problema pe care o intampin impreuna cu fratele meu. Cu ceva timp in urma parinti nostri au decedat si ... (vezi toată discuția)
Bună seara. tatăl meu a decedat în 2011. succesiunea să făcut ... elena elisabeta 13 elena elisabeta 13 Bună seara. Tatăl meu a decedat în 2011. Succesiunea să făcut în 2013. Soția supraviețuitoare a decedat și ea anul acesta. După tatăl meu eram 3 ... (vezi toată discuția)
Nu pot plati sulta - ce se va intampla? spiridon vasilica spiridon vasilica Am terminat cu procesul de partaj,a trecut si perioada de apel, zilele trec cu repeziciune iar eu nu am de unde plati ,fostului sot ,sulta in proportie de 20% ... (vezi toată discuția)