Buna ziua. De curand am mostenit un apartament din care eu am 50% si fratele meu 50%-avem si un nou extras CF care confirma acest lucru,CF rezultat in urma succesiuni. Am primit mai multe oferte de cumparare la pretul pietei, dar fratele meu nu vrea sa-l vanda si nici sa-mi plateasca partea mea (caz in care i-as ceda lui , legal,cei 50% ai mei).
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo cale legala sa-l oblig sa vrea sa vanda sau sa ma despagubeasca.........................Sunt zeci de mii de euro blocati in acel apartament .
Buna ziua,
Puteti solicita iesirea din indiviziune solicitand fie bunul in materialitate si obligandu-va la plata sultei fie renuntand la bun si solicitand sulta.
Deci, prin actionarea in instanta pot sa-l oblig sa-mi plateasca cei 50%? Sau daca refuza mai multe oferete pot ,prin instanta,sa-l oblig la plata celor 50% pe care le detin(plata facandu-se la pretul refuzat de el sau la pretul pietei din momentul obtinerii hotararii judecatoresti)-urmand sa detina el 100%?
Nu. Nu l puteti obliga sa va cumpere partea. Fie ii achitati 50% din valoarea apartamentului dvs si ramaneti cu apartamentul intreg si l vindeti, fie imobilul va fi vandut la licitatie si veti lua ambii cota parte din pret 50-50.