avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare perioada proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare perioada proba

Buna seara,
Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa instiintez firma de incetarea CIM in baza art. 31 alin 3 din codul muncii la sfarsitul perioadei de proba. Intrebarile mele sunt:
1. Care este ultima zi din perioada de proba si cu ce zi pot cere intreruperea CIM
2. Pot face instiintarea cu mai multe zile inaintea datei incetarii sau neaparat cu o zi inainte?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:40, 15 Septembrie 2016
Da, de fapt la asta ma refeream si eu: cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
In cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.- nu se acorda preaviz. Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Asadar, depuneti la angajator o cerere prin care solicitati sa va aprobe incetarea c.i.m. cu acordul partilor incepand cu data de .......

Cererea o redactati in doua exemplare , pentru a avea si dvs. dovada de depunere a acesteia la angajator. (numar de inregistrare de la registratura angajatorului)

Model gasiti aici
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz ataela1 ataela1 Buna ziua,am un angajat care vrea sa si dea demisia la zi\\"\\" dupa cum se exprima el. In CIM este prevazuta o perioada de preaviz de 20 zile. Cum procedez ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Demisie articol din codul muncii mariamarineci mariamarineci Buna ziua, In ce conditii poate inceta un cim conform art 55 lit b si in ce conditii poate incetat conform art 81 al 7? Va multumesc! (vezi toată discuția)