avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Motivatie demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Motivatie demisie

Imi cer scuze ca revin cu subiectul demisie si relatie angajator-angajat, dar as dori sa intreb daca pot trece la motivele demisiei, daca angajatorul doreste sa le trec in cererea de demisie, articolele referitoare la comportamentul angajatorului, notarul in speta, din Legea 36/1995 republicata in 2013 - Legea notarilor publici, sectiunea A art. 73 literele g si h precum si art. 19 alin. 1 si alin. 5 si art. 26 din Codul deontologic al UNP, sau aceste articole se refera strict la relatiile dintre colegii notari si nu fata de angajati. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 15 Septembrie 2016
Art.81 C.mun.
...
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
....

Doctrina a opinat : "Nimic nu-l împiedică pe salariat să prezinte în demisie motivele demisiei sale. Însă, chiar dacă procedează astfel, demisia îşi păstrează natura juridică de act unilateral, iar motivele demisiei nu prezintă relevanţă, în sensul că nu produc nici un fel de efecte juridice." (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 584)

In demisie puteti prezenta faptele angajatorului care se refera la un anumit comportament .Insa verficati si in reg.intern daca exista prevederi referitoare la normele de comportament in unitate ale salariatilor si ale angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere acces loc de munca bbt bbt Intre doua firme exista un contract prestari servicii. Firma A face servicii curatenie firmei B. Un angajat al firmei A, in timpul activitatii in sediu firmei ... (vezi toată discuția)
Prima zi preaviz m0nicaluca m0nicaluca Buna ziua, Spuneti-mi va rog (daca sa poate cu trimitere la Lege) care este considerara prima zi de preaviz: ziua in care este depusa demisia sau ziua ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu inainte de obtinerea certificatului de calificare invatamantprivat invatamantprivat Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca am modulul psihopedagogic (post-universitar, dupa obtinerea diplomei de licenta) in curs de efectuare, ar trebui sa ... (vezi toată discuția)