avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract incheiat disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract incheiat disciplinar

am lucrat la o firma 9 luni de zile in momentul in care am plecat am anuntat angajatorul prin telefon ca renunt la locul de munca fara sa respect preavizul,am facut acest lucru deoarece miam gasit un alt loc de munca si acum dupa 60 de zile am primit o decizie prin posta prin care ma instiinteaza ca mia incheiat contactul disciplinar deoarece am lipsit nemotivat.as vrea sa stiu cu ce ma afecteaza acest lucru la noul loc de munca daca eu am contract aici cu data la care mi sa incheiat contactul la cealalta firma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 16 Septembrie 2016
Nu va afecteaza desfacerea disciplinara a c.i.m. ... parerea mea este ca, conteaza competenta dvs de a va indeplini atributiile prevazute in fisa postului.
iony23 a scris:

...
mia incheiat contactul disciplinar deoarece am lipsit nemotivat.as vrea sa stiu cu ce ma afecteaza acest lucru la noul loc de munca daca eu am contract aici cu data la care mi sa incheiat contactul la cealalta firma.

Daca angajatorul dvs actual stie in ce conditii ati incetat raporturile de munca cu fostul angajator si v-a acceptat,nu este o problema ,dar daca acesta nu a stiut si afla ulterior ,sa stiti ca nu-i va fi tocmai pe plac acest amanunt pt ca se gandeste ca intr-o zi daca veti gasi ceva mai bun veti putea proceda in mod similar!
Nu implica consecinte de ordin legal, dar si acest aspect face parte din "cartea dvs de vizita" ...
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator
iony23 a scris:

...daca eu am contract aici cu data la care mi sa incheiat contactul la cealalta firma.

Legea - Codul Muncii, art.35 - reglementeaza dreptul unei persoane de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

In speta, data incetarii vechiului c.i.m. poate fi aceeasi cu data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.
Problema in sine nu rezida din faptul ca ar exista un cumul de functii (contract la un angajator ce inceteaza in aceeasi zi cu incheierea unui nou cim la alt angajator)ceea ce este legal ,ci din faptul ca s-a parasit un loc de munca fara a se indeplini obligatia contractuala de a efectua preavizul in cazul demisiei in conditiile in care nu se afla in situatia ca angajatorul sa fi renuntat la preaviz .
Acest aspect tine de respectarea disciplinei muncii si faptul ca actualul angajator afla intamplator sau nu despre felul in care a incheiat raportul de munca la vechiul loc de munca noul sau angajat,ii va pune semne de intrebare serioase ...
Asa este doar o parere ..insa in practica , unii angajatori nu tin cont de astfel de aspecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sisilvia sisilvia in cazul in care as primi o oferta de lucru in alta parte ,dar ar trebui sa ma prezin intr-un interval de timp scurt si nu as mai putea sa indepliniesc ... (vezi toată discuția)
Probleme la fostul loc de munca! marcelalexandru marcelalexandru Bună ziua! Acum o lună am fost angajatul unei companii care până la urmă s-a dovedit a fii una fără nici un respect față de angajații lor. Am ... (vezi toată discuția)