buna ziua.am si eu o intrebare: la ce se incadreaza aceasta fapta si cum pot recupera prejudiciul si ce dovezi trebuie sa am? am pus la vanzare pe internet un laptop la 10 milioane.ma contacteaza o persoana si ma intreaba daca mai am laptopul si daca am acte pe el[ garantie,cand l-am cumparat,etc].ii spun ca am si garantia pe laptop si spune ca doreste sa il cumpere. ne dam intalnire sa ii arat laptopul. persoana respectiva ma duce intr-un loc sa verifice daca functioneaza laptopul si sa vada garantia la el. se uita putin la laptop,vede ca functioneaza si ami cere sa ii arat garantia.eu ii arat garantia de pe laptop.persoana respectiva ia garantia si laptopul il pune in plasa si spune sa merg cu el la un chiosc sa schimbe banii.merg cu el la chios sa schimbe banii,iar intr-un moment de neatentie al meu,fuge cu laptopul. eu sun la politie si spun ca mi s-a furat laptopul,dar daca actele sunt deja la cel care mi l-a furat? cum pot dovedi ca este laptopul meu? pentru ca el are actele si spune ca l-a cumparat de la mine si arata actele[ garantia pe lapotop,dar eu nu pot arata nimic,deoarece garantia pe laptop i-am dato hotului].
Buna ziua,
In afara de garantia care, presupun, este nominalizata, hotul ar trebui sa mai aiba si un inscris din care sa rezulte ca i l-ati vandut si v-a dat banii. Un contract de vanzare cumparare. Oricum, cel ce a facut asta nu mai are laptopul asupra lui, l-a dat dupa maximum o ora.
alte actede vanzare-cumparare in afara de certificatul de garantie nuaveti? bon fiscal, factura, altceva? Cu acele acte dovediti politiei ca d-vs. ati achizitionat laptopul care v-a fost confiscat cu certificatul de garantie. ( poate aveti acasa si cutia lui..de multe ori la garantie se cere sa-l aducem in cutia originala ( si la telefoanele mobile se cere cutia originala, cu toate accesoriile..)
Vedeți dacă mai aveți și apelurile de la persoana respectivă, v-ar putea ajuta cumva la identificarea făprtuitorului. Din punctul meu de vedere astfel de persoane însă sunt deosebit de abile și greu de prins. Ați fost păcălit ușor de acesta și sigur va înstrăina rapid laptopul. Poate reușiți să cu ajutorul poliției să dați de urma lui, însă paguba cine știe dacă o veți recupera.