avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cumpărător de bună credință al unui laptop furat: ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cumpărător de bună credință al unui laptop furat: odată ce soțul a dat declarația și a spus cum s-a întâmplat, se poate întâmpla ceva rău?

Bună seara! Soțul meu a cumpărat de la o persoana un laptop fără încărcător. L-a întrebat pe individ dacă este furat, iar acesta a spus ca îl are de la tatăl său care lucrează în Spania.După 3 zile au venit 2 polițiști și ne-au întrebat dacă la noi în curte a venit un bărbat cu o cutie. Bineînțeles că noi nu știam nimic pentru ca soțul meu l-a cumpărat în timp ce era la servici. Deci la noi acasă nu venise nimeni. Pentru ca laptopul nu mergea și băiatul respectiv nu răspundea la telefon, soțul a mers și l-a vândut în târg. Acum, după o lună , la locul de munca al soțului au apărut aceeași 2 polițiști și au întrebat de soțul meu și de laptopul cumpărat. A mers cu ei și în târg, dar nu au mai găsit persoana căreia i-a vândut laptopul. Bineînțeles că în momentul în care au venit, au început sa îl amenințe ca îl baga la pușcărie. Soțul le-a spus ca dacă atunci când au venit întrebau de laptop, îl dădea înapoi pentru ca se afla în casă. Bineînțeles că nu ne putem face dreptate singuri chiar dacă noi știm ca în momentul în care au venit nu au întrebat de laptop. Băiatul care i l-a vândut este acum anchetat. Întrebarea mea este, ce se poate întâmpla acum, pentru ca domnii polițiști îl tot amenință cu procurarea ca ii face dosar penal,nu va mai zic ce limbaj a avut unul dintre polițiști..... Să nu uit, în ziua în care au venit la soțul meu, la locul de muncă, domnii polițiști erau și cu domnul pagubit și în momentul în care soțul a mers lângă dânșii, i-au făcut poza la buletin și strigau spre pagubit"uite-l ăsta e, ăsta e, l-am găsit! "Pe bune, totuși, nu soțul meu era hoțul, soțul meu l-a cumpărat neștiind ca este furat și nu mi se pare normal ca păgubitul sa dacă ture cu mașina la noi pe strada. Odată ce soțul a dat declarația și a spus cum s-a întâmplat, se poate întâmpla ceva rău? Mulțumesc! O seară bună!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 20:36, 7 Iulie 2019
si cum s-a gasit cu "individul"? a venit in curte pur si simplu?
Individul de la care a cumpărat? Am spus ca soțul se afla la locul de munca atunci când individul a venit și a spus ca are un laptop de vânzare. Nu doar soțul meu a vrut sa îl cumpere. Au vrut mai multe persoane. Deci l-a cumpărat în timp ce era la servici și se vede și pe camere cand a venit, se vede că i-a dat bani pe el. Avem și filmarea și martori

Adrian Dimitriu a scris:

si cum s-a gasit cu "individul"? a venit in curte pur si simplu?

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
MIM2, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dosarul de cercetare își va urma cursul. Luați-vă un avocat. Soțul dvs e în cel mai fericit caz...naiv.
Desigur obiectul provine din furt. Dar nu sotul, care se prezinta ca si cumparator de buna credinta, trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia, ci anchetatorii trebuie sa dovedeasca ca el e hotul si nu cel care i l-ar fi vandut, adica: "Băiatul care i l-a vândut este acum anchetat."
In comertul liber din targ se vand multe lucruri de provenienta dubioasa, asta nu inseamna ca aceia care cumpara un obiect second-hand de la un particular sunt hoti. Vorba 'ceea: "hotul neprins, negustor cinstit este". Cumparatorul din targ al unui obiect fara acte de provenienta isi asuma riscul confiscarii lui, daca se dovedeste a fi furat, in plus riscul de a fi si el cercetat, sau plimbat in tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut un telefon furat cumparat de la cineva mihaigsa mihaigsa Am cumparat un telefon iar dupa 1 saptamana lam vandut, dupa 4 saptamani ma suna politia si am mers la sectie. Miau zis ca telefonul pe care lam vandut a fost ... (vezi toată discuția)
Furt maryalice09 maryalice09 Buna ziua. Sunt cu cineva de un an si mi-am petrecut saptamana la el (mentionez ca nu suntem impreuna). Aseara a venit in vizita un prieten de-al lui si au ... (vezi toată discuția)
Furt troller...politia nu face nimic.... RoxannaS RoxannaS Buna ziua! In luna decembrie 2012 mi s a furat troller-ul dintr-un maxi-taxi(care merge de la Piața Sudului în Oltenita). ....la urcarea în maxi ... (vezi toată discuția)