avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sediu social intr-o scara de apartamente. Cum se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sediu social intr-o scara de apartamente. Cum se calculeaza chelt de intret?

Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema: un apartament va fi inregistrat ca sediu social a unei firme. Ce acte trebuie depuse la Administratia imobilului sau predate Presedintelui de scara. Ce aprobari trebuie sa obtina acel proprietar din partea vecinilor/Administrator imobil/Comitet executiv? Deasemenea cum se calculeaza cheltuielile de intretinere: este diferit fata de un imobil cu statut de locuinta? Proprietarul respectiv mentioneaza ca este doar regim de birou, online fara prezenta clientilor in apartament.

In asteptarea raspunsului dvs
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:07, 20 Septembrie 2016
Proprietarul spatiului cu destinatia de locuinta trebuie sa solicite si sa obtina acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari pentru schimbarea destinatiei spatiului
Conform dispozitii in vigoare-vezi HG nr 1588/2007 urmeaza ca asociatia de proprietari sa incheie conventie cu persoana juridica,conventie in cuprinsul careia partile vor consemna si asuma drepturi si obligatii reciproce
As adauga la raspunsul foarte bun al lui ynocentta prevederile art 17 alin (1) lit (r) care mentioneaza:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Deci comitetul executiv este cel care stabileste (a se citi are ultimul cuvant in luarea deciziei!), pe baza informatiilor primite, care este numarul de persoane aferente unui apartament.
Multumesc pentru informatii

In afara de cheltuielile per persoana, sunt cele pe cota-parte indiviza, beneficiar etc. Se schimba ceva la calculul listei de intretinere, dat fiind faptul ca este vorba de sediu social ( persoana juridica)?

"Asociatia de proprietari incheie conventie cu persoana juridica,conventie in cuprinsul careia partile vor consemna si asuma drepturi si obligatii reciproce " Aveti un model de astfel de conventie? Un exemplu de drepturi si obligatii care ar putea fi stabilite? E prima data cand ne confruntam cu asa ceva.

In asteptarea raspunsului dvs.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
lorelena1306, utilizator
Daca nu desfasurati activitate la sediul social, nu aveti nevoie decat de acordul asociatiei si al vecinilor, acord, de altfel, caduc deoarece sediul social fara activitate este o simpla adresa pe antetul persoanei juridice, fara implicatii in costurile de intretinere (consumuri in plus, numar de persoane in plus fata de cele care locuiesc in acel apartament).

Ca sa se modifice ceva in cotele de intretinere si care sa duca la redactarea vreunei conventii, in acel apartament trebuie sa se desfasoare activitate, nu sa se locuiasca si / sau sa se lucreze simultan fara clienti.
In functie de ce se intampla in apartament se redacteaza sau nu se redacteaza conventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma- taxe pentru sediu social mova mova Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca asociatia de proprietari sa perceapa taxe lunare(200 ron) pentru o firma cu sediu social in bloc. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Vecinii sunt de acord cu sediul social al firmei în apartament, însă comitetul executiv al asociației refuză să semneze. ce pot face? Roxana Cretu Roxana Cretu Buna ziua, am inaintat asociatiei de locatari solicitarea de a accepta deschiderea sediului social al unei firme in apartamentul mamei mele (in care, prin ... (vezi toată discuția)
Taxa de redeventa -aociatia de locatari jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am aflat si eu aceste zile de la cineva ca ar fi ilegala plata de redeventa catre asociatie .Noi avem un punct de lucru intr-un bloc si sediu social ... (vezi toată discuția)