buna ziua! am 2 probleme:
1. am cumparat un apartament in luna mai anul 2008, pt ca am fost baiat bun l-am lasat pe fostul proprietar sa stea in apartamanet in lunile iunie si iulie. pe data de 1 august 2008 am primit cheile de la acesta si m-am prezentat la presedintele de asociatie. problema este ca "ex"-ul nu a platit intretinerea pe lunile mai, iunie si iulie, luni in care apartamentul era pe numele meu insa nu am locuit acolo. il pot constrange cumva pe fostul proprietar sa plateasca datoria?
2. acelasi apartament (et 4 din 4) ... blocul are acoperis (construit de fostul proprietar) insa pe partea apartamentului meu nu sunt montate jgheaburi de captare a apelor pluviale. intrebare, este datoria mea sa montez aceste jgheaburi sau se instaleaza prin asociatie? vecinul de la parter, pe buna dreptate, face presiuni pt montarea acestora avand probleme cu igrasia datorita apei care ramane pe trotuar.
multumesc anticipat pt sugestii si ajutor!
1. daca ati avut contract de inchiriere cu fostul proprietar, puteti solicita obligarea sa la plata chiriei restante, in caz contrar va trebui sa platiti dv si fie sa incercati sa recuperati direct banii de la fostul prorprietar fie sa incercati pe cat posibil sa obtineti de la fostul proprietar un act prin care se obliga sa va plateasca suma cu titlu de contravaloare cheltuieli intretinere
2. luati legatura cu vecinii si cu asociatia si vedeti cum s-au derulat lucrarile la acoperisul blcului, cum au participat colocatarii si asociatia
1. Fostul proprietar trebuie sa plateasca. Incercati sa vorbiti cu el si vedeti ce atitudine are. Daca nu reusiti cu vorba buna actionati-l in instanta. In instanta va puteti folosi de clauzele din contractul de vanzare - cumparare ( drept de abitatie, obligatia de a plati intretinerea, etc ) sau de intelegerea ce ati facut-o cu el cu acte sau cu martori.
2. Reparatia sau montarea jgheaburilor se face la sesizarea dv de catre asociatia de proprietari mai ales ca , asa cum spuneti, sunt si alti vecini afectati. Cheltuiala se repartizeaza pe proprietari conform legii . Sesizati conducerea asociatiei de proprietari.
1. Il puteti constrange tot "prieteneste", altfel, daca raspunsul 'mnealui este o lunga tacere, platiti restantele, "ca baiat bun" ce sunteti. Pacat ca o fapta buna se rasplateste cu una rea!!!!
2. Jgheaburile, macar astea, sa faca bine asociatia sa le monteze, terasa si cu tot ce tine de functionarea ei face parte din proprietatea comuna, adica se repara si se plateste la comun, de toata lumea, pe baza de cota-parte indiviza.