Buna ziua.Sotul meu a fost angajat la o firma din Bucuresti dar muncea in Italia.Ei nu le-au mai oferi de munca si el a plecat in iTALIA SA SE ANGAJEZE LA O ALTA FIRMA DIRECT IN iTALIA.El nu poate sa intre la locul actual de munca deoareca nu are negatia de lichidare,le cer o hartie precum ca are contractul de munca inchis.Dar problema e alta firma din Bucuresti nu vor sa trimeata aceasta hartie ne tot amana ,ca nu este doamna care se ocupa de asa ceva la munca si ca nu-i tine nimeni locul.Mentionez ca el si-a trimis cerere de lichidare in data de 17.08.2016 si am inteles ca este inchis contractul de munca de la inceputul lunii septembrie.Eu sunt din braila.Va multumesc!
In acest sens, sotul dvs. se poate sesiza ITM-ul pentru refuzul angajatorului de a-i elibera un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia: a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Adeverinta vechime
emanuel2001
Ca urmare a demisiei mele incepand cu data de 25.07.2014 nu mai sunt angajata unei firme.Deoarece nu au vrut sa-mi dea co lucrand 1 an si 3 luni,m-au pus in co ... (vezi toată discuția)