avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare titlu de proprietate speta complicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare titlu de proprietate speta complicata

Buna ziua,
In anul 2000 am constuit o casa pe terenul lasat mostenire prin testament olograf de catre tatal meu( decedat in 1972). Pe terenul respectiv mai exista casa parinteasca in care locuieste mama in prezent. In anul 2000 costructia a fost realizata cu acordul verbal al mamei mele si cu autorizatie de construire eliberata de primarie. Imobilul nu este intabulat.
Dupa niste ineintelegeri cu una dintre surori si la indemnul acesteia In anul 2016 ( cerere intocmita in anul 1991) mama mea a depus la Primaria o cerere pentru eliberarea titului de proprietate asupra terenului de sub casa construita de catre mine.Eu am depus o cerere la primarie prin care am solictatat sa nu elibereze titulul de proprietate asupra terenului motivand ca acea constructie a fost edificata in anul 2000 ( am platiti impozit pe casa si teren din anul 2000) in baza unei autorizatii de construire si ca acel teren este lasat mostenire de catre tatal meu.
Primaria a inaintat dosarul catre Comisia judeteana insa nu a depus si cerere mea in acel dosar.
Am aflat ca a fost eliberat titlul de proprietate asupa a ceea ce a cerut.
In atare situatie mai pot face ceva pentru anularea titlului? exista vreo sansa de a anula titlu in instanta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ticamm , utilizator 14:41, 16 Septembrie 2016
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa solicitati dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui, sa aratati acel testament in instanta si sa solicitati cota e mostenire ce vi se cuvine.
Nu inrteleg cum v-a dat primaria autorizatia, pe al cui nume.
Cum ati putut obtine autorizatie fara a avea acord SCRIS asa cum prevede legea de la ceilalti mostenitori si fara a dezbate succesiunea.
Puteti sa chemati si primaria in instanta daca actele sunt pe numele dumneavoastra .
Consultati un avocat.
Testamentul este olograf, datat si semnat de catre acesta.( imobilul lasat mostenire nu era intabulat pe tatal meu, el era doar trecut in registru agricol la primarie).
Autorizatia de construire este pe numele meu , a fost eliberata de primarie fara a solicita un accord scris din partea nimanui.
Dintr-un total de 12 ari ( lasati mostenire la toti 4 copiii + mama,) pe 2 ari am costruit casa.
Una dintru surori a construit si ea o casa pe alti 6 ari( din cei 12)) tot cu autorizatie de la primarie fara accord scris pe care a intabulat-o ulterior printr-un process de uzucapiune( 3 martori care intre timp au decedat) cu suportul mamei si fara stirea celorlalalti 3 copiii, iar acum mama a cerut titlul de proprietate asupra a ceea ce a mai ramas din teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate parcela un teren pe care exista o constructie apartinand la trei mostenitori? luminita59 luminita59 In urma succesiunii din anul 1991,dupa decesul tatalui meu, conform certificatului de mostenitor mi-a revenit 1/4 din casa si anexele gospodaresti si din cei 8 ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii?! Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular Prin testament a primit 1000m2 de la bunica sa, In testament se vorbeste despre suprafata de teren,o cota indiviza,de vecinatati dar nu si despre actul cu ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pe casa ghiocelioana ghiocelioana Bună seara! Prin certificat de moştenitor, tata (defunctul), lasă ca moştenire (soţiei şi fiicei) 1/2 dintr-o casă, construită în timpul ... (vezi toată discuția)