avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare persoana cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare persoana cu handicap

Buna ziua. Mama mea este persoana cu handicap nevazator gradul 2 permanent, insa nu beneficeaza de insotitor. Autoturismul pe care il conduc este inscris pe numele sotiei mele. Exista un cadru legal de care pot beneficia (eu sau sotia mea) pentru a putea parca autoturismul pe locurile special amenajate persoanelor cu handicap atunci cand o transport pe mama?
Cel mai recent răspuns: vladimiriovicici , utilizator 12:59, 21 Septembrie 2016
Puteti beneficia de drepturile prevazute de disp L nr 448/2006,daca atunci cand intelegeti sa utilizati locurile de parcare special amenajate si inscriptionate ,aveti in parbriz insemnul care atentioneaza ca este vehicul proprietate sau utilizat pentru deplasare persoana cu handicap
Multumesc pentru raspuns. Am gasit informatiile necesare in legea specificata de dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de parcare pentru persoane cu handicap anonymuslex anonymuslex Buna ziua, Lamuriti-ma va rog si spuneti-mi daca exista o lege care sa interzica persoanei cu handicap (eu) sa parcheze alt vehicul (cu alt nr de ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare persoana cu handicap avand asistent personal Marinica00 Marinica00 Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap cu asistent personal si locuiesc cu parintii. Tatal meu poate beneficia de un loc de parcare gratuit langa blocul in ... (vezi toată discuția)
Facilitati persoane cu handicap Fundatia Bucurie Fundatia Bucurie Buna ziua , as dori sa stiu raspunsul corect ( legal )la urmatoarea situatie : Marti la ora 8,30 intru cu autoturismul fiicei mele , posesoare de card ... (vezi toată discuția)