Daca eu ca SRL micro vand online produse software printr-un site intermediar, si site-ul isi retine un comision din vanzari (sa zicem 25%), eu cum facturez? Doua variante:
a) Facturez doar 75%, adica fix suma care imi revine mie si care imi intra in contul bancar.
b) Facturez intreaga suma, si intermediarul la randul lui imi factureaza comisionul lui de 25%.
Conteaza pentru impozitul pe venit: ori platesc 3% din toate vanzarile (100%), ori 3% doar din banii care imi revin (75%).
Schimba cu ceva daca vand produse software sau daca prestez servicii de dezvoltare software / consultanta?
Vanzari la distanta
ioan86
O societate neplatitoare de TVA cu sediul in Romania,are ca obiect de activitate vanzari online.Intentionez sa vand produsele, tot online, prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.