avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe venit aplicat pe comision
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe venit aplicat pe comision

Buna ziua,

Daca eu ca SRL micro vand online produse software printr-un site intermediar, si site-ul isi retine un comision din vanzari (sa zicem 25%), eu cum facturez? Doua variante:

a) Facturez doar 75%, adica fix suma care imi revine mie si care imi intra in contul bancar.

b) Facturez intreaga suma, si intermediarul la randul lui imi factureaza comisionul lui de 25%.

Conteaza pentru impozitul pe venit: ori platesc 3% din toate vanzarile (100%), ori 3% doar din banii care imi revin (75%).

Schimba cu ceva daca vand produse software sau daca prestez servicii de dezvoltare software / consultanta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:36, 17 Septembrie 2016
Se poate si una si alta, dar sauntei avantajat daca facturati doar 75%. depinde cum e facut contractul. Dati mai multe amanunte.

Daca faceti servicii de consultanata, nu mai puteti fi microintreprindere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate upwork - platforma freelance online icatalin94 icatalin94 Salutare! Detin un PFA sistem real si ocazional prestez servicii de dezvoltare software pe o platforma online denumita Upwork. Platforma faciliteaza ... (vezi toată discuția)
Ce firma sa-mi fac? damianpredescu damianpredescu Sunt student, am deja activitate. Vand niste produse software prin internet, printr-un intermediar, care le vinde in america si ia un comision. La sfarsit ... (vezi toată discuția)
Vanzari la distanta ioan86 ioan86 O societate neplatitoare de TVA cu sediul in Romania,are ca obiect de activitate vanzari online.Intentionez sa vand produsele, tot online, prin intermediul ... (vezi toată discuția)