avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Lecturi pentru un adolescent care visează să ...
Discuție deschisă în Cultură generală

Lecturi pentru un adolescent care visează să ajungă judecător

După cum spune și titlul thread-ului, sunt un băiat de 17 ani care speră să termine dreptul la Iași și să intre la Magistratură (nimic interesant până acum). În schimb, pe lângă zecile de teste pe care le fac la gramatică, puteți să-mi recomandați niște lecturi pentru domeniul acesta? Nu neapărat ceva științific, nonliterar, speram la vreun roman psihologic, polițist care să-mi ofere și o altă viziune asupra acestei ramuri, magistratură/drept.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 23:38, 29 Septembrie 2017
Procesul - Kafka
Succes!:)
John Grisham in marea majoritate a romanelor sale prezinta si relatiile dintre judec si av in sistemul de drept american,recomand si seriale Suits,The Good wife.Totusi pt a vedea realitatea poti sa petreci cateva ore in sala de judecata din cadrul unei instante din localitatea ta.Succes.
Convinge judecătorul, Adrian Toni Neacșu

( din realitatea zilelor noastre )
Multumesc mult. House of Cards, Suits, am vazut cam tot ce se putea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Judecatorul ar trebui, in opinia mea de justitiabil, sa fie in primul rand un individ intelept. Intelepciunea nu vine din studiu, ci din experienta de viata si dintr-o inclinatie nativa spre aspectele spirituale ale vietii, nu cele legale. Studiul se presupune oricum ca-l ai, e eliminatoriu dar nu suficient.
Nevoia de justitie a omului e ceva divin, iar omul pus sa o infaptuiasca ar trebui sa fie cu totul special. Justitia nu e un joc social, asa cum va invata pe voi in scoala...Justitia ori e ori nu e. La noi nu e, si-atat. Din pacate calitatea caracterului unui viitor magistrat nu e criteriu de selectie in bransa, ca in tarile alea de le numim "civilizate".
Asa ca amice, am o veste pentru tine: oricat de frumoasa ar fi meseria asta, sper sa te numeri printre cei cativa judecatori pe care-i va avea Romania, pt ca in prezent nu cred ca are vreunul. Toti se considera functionari atotputernici, destepti si smecheri, si cam atat. Iar josnicia si mizeria caracterologica e maxima, mai ales ca multi din ei au omorat oameni la Canal, in inchisori politice sau facand jocul criminal al securitatii, iar acum o fac pe-a "judecatorii".
Iti urez minte luminata!
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

John grisham Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Intrucat este un autor care are in principal ca subiect al romanelor sale thriller-ul juridic va propun si sugerez si sfatuiesc si solicit samd sa-l cititi ;) ... (vezi toată discuția)
Ce nu inteleg eu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Trebuie sa incep cu o afirmatie dureroasa dar adevarata: [b]am un intelect deficitar[/b]. Nu, nu sunt autist, nu sufar nici de sindromul Down si nici nu sunt ... (vezi toată discuția)
Plata salariului ancalota ancalota Buna ziua, Ce pot face in situatia in care nu am primit inca (azi e in 27.01.2012) salariul pe luna decembrie? Eu merg in continuare la serviciu dar ni se ... (vezi toată discuția)