avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Persoanele cu handicap grad II au scutire de la taxe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Persoanele cu handicap grad II au scutire de la taxe la inchirieri?

Buna ziua,

Spuneti-mi, va rog, daca persoanele cu certificat de handicap in grad II au scutire de la taxele catre stat cand inchiriaza si obtin venituri din chirii.
In caz ca se reduc doar cu un procent, care este acel procent?
Spre exemplu, la o chirie incasata de 380 euro pe luna, cat plateste handicapatul taxe la stat va rog?
MULTUMESC FOARTE MULT!!!
Cel mai recent răspuns: KLTM , utilizator 08:52, 18 Septembrie 2016
In Codul fiscal avem:

ART. 60 - Scutiri

Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:

1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:

a) activități independente, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere;

b) salarii și asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3);

c) pensii;

d) activități agricole, silvicultură și piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 105 , realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică;

(1) Persoanele cu handicap in grad II nu sunt scutite de impozit ci doar cele cu handicap grav si accentuat, (2) pentru veniturle din chirii nu sunt scutiri pentru persoane cu handicap, indiferent de grad si (3) idem ca la (2) pentru contributiile sociale .
Nu exista astfel de dispozitie in vigoare
Dumneata repeti ce a spus cel dinainte?

ynocentta a scris:

Nu exista astfel de dispozitie in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit persoane cu handicap Remus-Ionut Remus-Ionut as dori sa stiu de ce scutiri pot beneficia si mai exact am inteles ca pot beneficia de o scutire la lumina.Mentionez ca am un handicap grav si deja beneficiez ... (vezi toată discuția)
Scutiri de taxe locale cojocri61 cojocri61 Sotia mea este incadrata in gradul de handicap grav.Vreau sa stiu daca sunt scutit de taxe pe cladiri, teren si masina deoarece eu figurez in evidete ca ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale persoana cu handicap accentuat trandanus trandanus buna ziua.doresc sa stiu daca sunt scutit de impozitul pe teren si casa (fiind persoana cu handicap accentuat ) si in ce procent. nu inteleg notiunea de ... (vezi toată discuția)