avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FOND RULMENT
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FOND RULMENT

Dupa vanzarea apartamentului meu, ca propietar, am un fond de rulment pe numele meu
Intrebare : Pot lasa suma reprez. fond de rulment chiar daca e pe numele meu , in continuare, sa ramana in contul apartamentului, noul propietar sa il poata folosii, fara alte acte?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:52, 18 Septembrie 2016
Conform dispozitii in vigoare,la instrainare bun imobil sau schimbare proprietar,acesta are dreptul sa solicite restituirea fondului de rulment
Nu omiteti ca listele de intretinere se calculeaza de cele mai multe ori pentru perioade cu 1-2 luni in urma,astfel ca daca dv instarinati bunul imobil in luna X,c/v intretinere se va afisa in luna 11 sau 12
Daca dv doriti sa nu ridicati fondul de rulment acesta va ramane in evidenta asociatiei,noul proprietar nemaifiind obligat sa il constituie
e foarte simplu: se trimite o instiintare comitetului in care ii anuntati ca ati convenit asupra transferului fondului de rulment, si precizati suma.
liliana.suciu a scris:
Pot lasa suma reprez. fond de rulment chiar daca e pe numele meu , in continuare, sa ramana in contul apartamentului, noul propietar sa il poata folosii, fara alte acte?

Puteti dar, asa cum s-a mai spus, trebuiesc si acte. Actele insemnand o intelegere scrisa, o instiintare scrisa catre asociatie prin care cedati acest fond de rulment in favoarea viitorului proprietar.
Noi, in asociatie, avem o practica in ce priveste fondul de rulment. Fondul fostului proprietar ramane in evidetele contabile pe numele fostului proprietar daca cesta nu-l solicita imediat. Asta pentru ca omul poate reveni peste o luna, doua, trei.. si solicita rambursarea caestui fond. Daca vine si cere, sigur ca i se va restitui. Daca nu vine, nu cere in 6 luni, transferam acesti bani in fondurile speciale ale asociatiei alaturi de fondurile din exploatarea proprieatatii comune si-i folosim conform legii.
Noului proprietar i se afiseaza pe lista de plata fondul de rulment pe care trebuie sa-l plateasca imediat dupa ce devine proprietar.
Sigur ca daca fostul si noul proprietar vin la asociatie si solicita in scris ca fondul de rulment sa ramana pe numele noului proprietar, e in regula si inregistram aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta plata intretinere Catalin8902 Catalin8902 Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie asemanatoare. Am cumparat la data de 22.02.2016 un apartament. Fostii propietari au venit cu o adevetinta conform careia ... (vezi toată discuția)
Fond rulment si fond reparatii Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 Buna ziua, Am devenit proprietarul unui apartament in urma cu cateva saptamani, iar acum cateva zile s-a afisat lista cu plata intretinerii. Fostul ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)