avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte necesare incheierii casatoriei cu un cetatean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte necesare incheierii casatoriei cu un cetatean ucrainean

Buna seara!
Intentionez sa ma casatoresc in perioada urmatoare cu un cetatean ucrainean pe teritoriul Ucrainei.
As dori sa stiu ce acte am nevoie acolo..
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:56, 19 Septembrie 2016
Salut,
Din propria experienta iti spun ca ai nevoie de urmatoarele:
- Pasaport original + copii (prima pagina , pagina cu viza daca ai, pagina cu stampilele de intrare-iesire din Ucraina)
- Declaratie cum ca nu esti casatorit pe teritoriul altei tari (Unele sedii cer asa ceva unele nu)
- 260 - 280 de grivini

Depinde de orasul in care locuiti acolo. Legizlatia un pic mai rau decat in Romania, poate dura de la 4 pana la 30 de zile.

Succes si CASA DE PIATRA!!!
Declaratia ca nu am fost casatorit niciodata pot sa o i-au de la consulatul Romaniei din Odessa?
Si ca sa stau mai mult de 3 luni acolo dupa casatorie ma duc la imigrari?

mersi mult

In primul rand aveti nevoie de actul de identitate(buletin, pasaport), certificatul de nastere tip nou international si adeverinta de cutuma de la locul de nastere(anexa9), declaratia pe proprie raspiundere o dati la un notar de acolo, un translator, daca nu stiti limba ucraineana. Nu uitati ca dupa casatorie aveti la dispozitie 6 luni pentru a va solicita transcrierea ori inscrierea certificatului de casatorie la autorit. romane. casa de piatra!
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria si dreptul de sedere permanent /munca al unui cetatean strain mikekene57 mikekene57 Buna ziua, As dori sa va intreb in ce conditii prietenul meu cetatean din El salvador poate veni in Romania ca mai apoi aici sa ne casatorim si sa obtina un ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatoriei cu un cetatean ucrainean mariusmarius111 mariusmarius111 Buna ziua,va rog mult de tot sa ma ajutati daca puteti,as dori sa ma casatoresc cu o cetateanca straina (ucraineana)pe teritoriul Romaniei mai exact la ... (vezi toată discuția)
Acte- casatoria barbat turc si femeie romanca debora debora Buna ziua. Prietenul meu este din Turcia si as doresc sa stiu care sunt actele necesare pentru casatorie la starea civila in Romania pentru un cetatean turc. ... (vezi toată discuția)