avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune in procente 80 / 20 % (sau mai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune in procente 80 / 20 % (sau mai putin) in urma divortului

Buna ziua,

Am urmarit cateva discutii referitoare la partajul bunurilor comune.
Cum as putea sa termin o poveste nefericita cu sotia mea (fara venituri-sotia mea a refuzat de fiecare data sa se angajeze pe motiv ca nicio meserie nu este potrivita pentru o "doamna" ca ea) incat munca mea sa nu fie impartita jumatate - jumatate deoarece ea nu a avut nicio contributie pentru apartamentul cumparat si casa de la tara ce am contruit-o numai din resurse proprii - serviciu si venituri suplimentare rezultate din servicii independente pe baza de contract, deci pot dovedi toate veniturile, am toate facturile pentru toate bunurile cumparate.
Va rog un sfat (am stat de vorba cu 2 avocati ce ma pun mai mult in incurcatura decat sa am o solutie clara).
Din pacate, nu avem copii impreuna, ea are un baiat din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: Dam_Marin , utilizator 17:34, 21 Septembrie 2016
daca nu va intelegeti amiabil si veti partaja in instanta, veti cere o cota de 80 % din bunurile comune si ramane sa convingeti cu probe instanta ca ati avut acest aport la dobandirea bunurilor comune.
Multumesc, of, in sfarsit!
Va rog, sunt tare confuz ca nu stiu cum sa fac : doresc amiabil si ea e de acord pana acum ca nu isi permite un proces (din spusele ei).
Deci pot demonstra ca este contributia exclusiv a mea (am lucrat in strainatate cu contract legal, banii virati in Romania in conditii legale).
Dar nu doreste 80-20 deoarece spune ca avut grija de tatal meu si de locuinta (locuim cu tatal meu de 10 ani). De locuinta de la tara nu a vrut sa se ocupe decat sporadic cat am fost plecat incat a trebuit sa platesc o ruda sa aibe grija de casa dar se ducea acolo cu rudele ei la chefuri (e in regiunea Nucsoara-Arges).
Mai mult a luat bunuri de acolo fara incuviintarea mea, si le-a vandut, ca nu a avut bani (cica!).
A plecat acum si cu masina ce am cumparat-o pe numele ei si a luat si banii din casa spunand ca sunt cadouri. Nu sunt bunuri comune ?
Multumesc pentru lamuriri!
sunt bunuri comune.
ea ce vrea ? apelati la un mediator, daca nu e prea inversunata, va poate aduce la un numitor comun.
Daca nu va intelegeti si ajungeti in instanta, va costa taxa de timbru, expert, avocat, si ceva timp, mult timp pierdut.
asa ca e mai ieftin si mai practic sa cedati fiecare din pretentii.
Cota legală la dobândirea bunurilor comune este de 1/2 pentru fiecare soț. Dacă puteți dovedi o contribuție mai mare la dobândirea bunurilor comune puteți obține o cotă mai mare de 50%.
Dacă aveați copii se putea considera că soția dvs a compensat cu munca în ce privește creșterea copiilor, dar dacă nu există copii există șanse foarte mari pentru a se considera că dvs aveți o contribuție mai mare.
Va multumesc mult pentru ajutor, pentru indrumari.
Inversunata? Sigur ca este, am pus piciorul in prag raportat la veniturile noastre (mele!!!) ce scad vertiginos catre zero si acum ma ameninta cu divortul si partajul (am 112.500 euro, 14.000 dolari in cont fara ca ea sa aibe acces - sunt pe numele meu - si ea nici nu stie cat avem ca doar cere sa cheltuie). Si-a angajat deja o avocata ce incearca sa obtina de la mine cat mai mult. EU am spus ca nu pot oferi ceea ce isi doreste , adica jumatate din tot ce avem (apart., casa , masina, conturi) dar nu pot sa ii ofer atat. Doresc, sa ii ofer intre 20 si 30 % din tot pentru ca a ramane cu 100% nu voi reusi niciodata. Pot dovedi ca nu a avut nicio contributie (firma ei si a mamei ei - mercerie) a fost intodeauna pe "0", si in real niciodata nu a contribuit cu nimic. Normal apartamentul si casa sunt pe numele nostru.
Ce credeti? Ce ar trebui sa fac?

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune in timpul casatoriei catalin_2016 catalin_2016 Buna dimineata, Va rog, mai ales datorita faptului ca temporar nu locuiesc in Romania si nu pot consulta un avocat cu urmatoarea problame, sa imi un sfat : In ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru munca in gospodarie spirit spirit Intr-un partaj dupa divort, pot cere despagubiri pentru munca depusa in gospodarie? Daca da, in baza carei legi? :((:blush2: (vezi toată discuția)