Buna ziua.
Am urmatoarea intrebare:
Intrucat la mine in familie exista riscul de succesiune cu nabadai (respectiv 2 fete ale sotului din casatoria precedenta si baiatul meu din alta casatorie, infiat de actualul sot), as vrea sa stiu ce se intampla cu o masina trecuta pe numele meu ( deci bun dobandit in timpul casatoriei) dar platita integral sau partial de fiul meu.
Ideea este ca as vrea ca masina sa nu fie obiect de litigiu.
Multumesc mult.
Da. Sotul meu este mai in varsta cu mult decat mine, deci in ordine cronologica, el ar fi la rand. Relatiile fetelor cu mine nu sunt prea grozave, in sensul ca au fost foarte suparate ca tatal lor l-a infiat pe baiatul meu - evident, din motive de succesiune. Eu as vrea ca masina, care va fi cumparata de fapt din banii mei pusi pe numele baiatului, sa nu ajunga la masa succesorala si ma intrebam daca, fiind achitata integral sau partial din contul bancar al fiului meu, faptul acesta ar conta.
Fiind vorba de vanzare facuta unui descendent, fetele pot solicita anularea vanzarii, daca pot demonstra ca este vorba de o donatie deghizata.
Daca pretul vanzarii este real si achitat (existând o dovada in acest sens) este putin probabil ca fetele sa poata obtine anularea vanzarii si introducerea cotei parti din dreptul de proprietate asupra masinii la masa succesorala.
De asta si vreau ca baiatul meu sa faca plata prin banca, adica sa existe undeva consemnat numele lui ca depunator si scopul tranzactiei, respectiv avans, rate.