avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Dacă eu am 50000 lei pe cardul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Dacă eu am 50000 lei pe cardul de salariu,bani din ...

Bună ziua! Dacă eu am 50000 lei pe cardul de salariu,bani din salariu, soțul decedează și se face succesiunea, acești bani intră în masa succesorală? Mulțumesc
Dacă era cont bancar pe numele decedatului, da.
Dacă sunt din salariul dvs atunci sunt bun propriu,dacă sunt din salariul soțului atunci teoretic întra în masa succesorala.
Dacă eu cumpăr o mașină, de exemplu, fiind căsătorită, și o înscriu pe numele meu, în cazul în care soțul decedează bunul respectiv fiind pe numele meu dar cumpărat în timpul căsătoriei, intră în masa succesorală? Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da , ca e bun comun.
Si banii din salarii sunt bani comuni pe perioada casatoriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi dupa decesul unuia dintre soti cainebogdan cainebogdan buna ziua urmatoarea problema ... sot + sotie , sotul decedeaza dupa 7 ani de la inceputul casatoriei legale , casa este pe numele sotiei de fata ...si a ... (vezi toată discuția)
Succesiune ionescu.mimi ionescu.mimi Buna ziua. Am si eu trei intrebari.... 1. Daca unul dintre soti vine in casatorie cu o casa neachitata total (cumparata in rate), partea neachitata revine ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune mostenire baietzika baietzika daca in timpul casatoriei unul dintre soti cumpara un apartament exclusiv pe numele sau. la decesul sotului nenumit ca si proprietar la succesiune intra si ... (vezi toată discuția)