1. Daca unul dintre soti vine in casatorie cu o casa neachitata total (cumparata in rate), partea neachitata revine celor doi soti sau ramane numai in proprietatea primului?
2. Daca o masina e cumparata in timpul casatoriei dar actul de proprietate e intocmit numai pe numele unuia dintre soti, in cazul decesului sotului care nu este pe actul de proprietate masina intra sau nu in masa succesorala.
3. Imi puteti da exemple de bunuri mobile si de bunuri imobile?
2. teoretic, da, masina intra in masa succesorala a decedatului, chiar daca in actele de dobandire este trecut doar sotul (actual supravietuitor).
3. Mobile: masa, mar, geanta, sacou, covor, masina
Imobile (bunuri nemiscatoare) sunt, in mod clasic terenurile si constructiile de pe teren (cladiri, case, etc.)
buna ziua!
1.imobiul achizitionat doar de catre unul din soti este bun propriu al acestuia din urma, sotul care a contribuit la plata ratelor are doar un dr de creanta.
2.autoturismul este bun comun al celor 2 soti si va intra in cota de 1/2 la masa succesorala.
1. imobilul fiind achizitionat anterior casatoriei, reprezinta bun propriu al sotului cumparator . in ceea ce priveste ratele achitate in perioada casatoriei, celalalt sot care contribuie la achitarea acestor rate va avea doar un drept de creanta.
insa nu va deveni coproprietar al imobilului .
2. masina chiar daca este inscrisa si cumparata doar pe numele unuia dintre soti, reprezinta un bun comun .
la decesul unuia dintre soti, acest bun mobil se va include in masa succesorala .
3. bun imobil : casa
bun mobil : masina .
Achizitie apartament
coser
Buna seara,
Cu 2 luni înainte de a ma casatorii am cumparat un apartament pe numele meu platind un avans de 50% si restul pe credit pe 15 ani. As vrea sa ... (vezi toată discuția)