Buna ziua,acum 9 ani m-am recasatorit, sotul meu,are 2 fete dintr-o casatoria anterioara si impreuna avem 1 baiat adoptat. Intentionam, impreuna cu sora mea, sa achizitionam un teren si sa construim o casa. Relatia cu fetele este aproape inexistenta, acestea neacceptandu-si fratele pentru ca "devine un al treilea mostenitor". Desi s-au facut numeroase incercari de apropiere, fosta sotie nu permite, ba chiar am fost avertizati ca atunci cand unul dintre noi nu va mai fi, isi vor cere drepturile iar daca nu, isi vor inchiria camera unei familii de rromi. Nu vrem sa le dezmostenim dar as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedam ca fetele sa aiba cea mai mica parte din mostenire? Am putea sa cumparam terenul pe numele surorii mele(100% incredere) si asa la mostenire s-ar imparti doar casa intre cei 3 mostenitori? Caut o modalitate prin care baiatul, "stalpul nostru", la scoala olimpic iar acasa, un copil minunat, sa poata ramane in casa care va fi construita,eventual sa le plateasca fetelor partea succesorala, tinand cont de faptul ca ele sunt deja ,la casele lor. Ce variante avem? Multumesc anticipat
Daca copilul a fost infiat cu toate cele si va poarta numele, are aceleasi drepturi succesoarele ca fiicele biologice, fie ca le place sau nu. Este copilul dvs cu toate drepturile. Nu le puteti dezmosteni, Contractul de vanzare-cumparare este sfant( dar trebuie cel care primeste sa faca dovada achitarii bunului). Daca doamne fereste patiti ceva, el ar putea merge in instanta sa dezbata succesiunea, declarand domiciliul in casa pentru care se dezbate succesiunea si sa le plateasca sulta. Asta varianta f scurta. Sunt convinsa ca o sa va mai raspunda si avocati sau alte persoane din care puteti trage o concluzie.
raluk0207
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu prea aveti. Dacă soțul dvs va deceda primul, jumătatea acestuia se va împărți intre dvs și cei 3 copii. Cota lor ar fi de 3/24 (sau 1/8) pentru fiecare.
La succesiunea dvs nu au vocație, nefiind rude.
Copilul adoptat oricum va avea o cota mai mare, mostenindu-va pe amândoi.
El nu le va putea achita sulta surorilor decât dupa decesul sotului. Pana atunci nici nu are de ce si nici nu e legal.
O altă varianta este să înstrăinați imobilul din timpul vieții, eventual încheind cu fiul după ce va deveni major, un contract de întreținere.
Ce nu inteleg este combinația cu sora...
In general, astfel de situatii sunt aducătoare de conflicte.
Încrederea și înțelegerea sunt relative. Uitați-vă pe forum cate persoane cauta sa-si recupereze casele puse pe numele rudelor.
Succesiune dupa 15 ani
kike
Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)