avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie neplatita de catre stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie neplatita de catre stat

Buna seara, vin cu o problema si nu stiu daca poate exista vreo rezolvare.
Sotia mea de curand a vazut ca nu am intrat de ceva vreme alocatia copilului si a avut o surpriza si mai mare cand a sunat la biroul din Resita si ii sa spus ca nu a primit pana acuma de la statul roman nici un ban pentru intretinerea copilului.
Doi ani a primit 1200 lei si ea a crezut ca sunt inclusi si cei 200 adica 1000 de la locul de munca plus 200 timp de 2 ani.
Greseala a fost si a noastra pentru ca nu ne-am dat seama mai devreme dar greseala cea mai mare a fost a doamnei de la primarie la care am dus toate actele iar dansa a spus ca este de ajuns si ca nu trebuie sa mai facem nimica si totul va decurge de la sine.
Intrebarea mea este ...se mai pot recupera banii in vreun fel?
copilul va implini 3 ani in noiembrie si noi nu am primit nimic.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 20 Septembrie 2016
Actele pentru alocatia copilului le-ati depus ?
am depus actele care sau cerut de la primarie...doar ca la municipiu astazi sotia mea a sunat si i-a spus acel domn ca ceva sa intamplat pentru ca nu am primit nimic si nici nu putem primi nimic retroactiv...
Daca depuneti din nou actele pentru alocatie, veti primi alocatia retroactiv pe maxim 12luni.

Legea 61/1993
art.6
.....
(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
....

Sesizati in legatura cu situatia dvs si ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
E-mail: secretariat@mmanpis.ro

sau

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primire retroactiva alocatie de stat copil fm231122 fm231122 Salutare! In luna Octombrie 2023, sotia (care pana in luna Oct\'2023 a desfasurat activitate de tip salariat in Marea Britanie si care nu a solicitat sau ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2016 OanaelenaDumitru OanaelenaDumitru Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine , va rog, cu o neclaritate pe care o am? Am optat initial pentru concediu de crestere copil pana la 1 an. Am primit ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil peste 18 ani maricela dob maricela dob Buna ziua ! Copilul meu este elev la o scoala postliceala, are deja 18 ani impliniti. Am sunat la Directia de asistenta sociala Bacau si mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)