avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Primire retroactiva alocatie de stat copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Primire retroactiva alocatie de stat copil

Salutare! In luna Octombrie 2023, sotia (care pana in luna Oct'2023 a desfasurat activitate de tip salariat in Marea Britanie si care nu a solicitat sau primit acolo niciun fel de alocatie), a depus la AJPIS un dosar cu toate actele necesare pentru obtinerea (inclusiv din urma, mai exact din Oct'2022) a sumei aferente alocatiei de stat pentru copiii in varsta de pana la doi ani in vederea primirii acesteia de la data nasterii copilului si, pe viitor, pana la implinirea varstei de doi ani. Ulterior, astazi mai exact, a fost sunata de cineva de acolo si i s-a spus ca alocatia ii va fi acordata doar pentru perioada de dupa 1 Oct'2023 avand in vedere ca a desfasurat activitatea mentionata mai sus in afara tarii.
Intrebarea mea: este legal ceea ce fac cei de la AJPIS, in baza carei legi, articol si / sau alineat refuza plata retroactiva a alocatiei, avand in vedere ca nu s-a mai primit nicio alocatie din strainatate? S-a mai lovit cineva de aceasta situatie? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 19 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati facut dovada ca din UK nu ati primit alocatie de stat pentru copii ?
Da si documentele au fost depuse la dosar.

Cornel Vasile a scris:

Ati facut dovada ca din UK nu ati primit alocatie de stat pentru copii ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti o sesizare la ANPIS/Ministerul Muncii , in care le explicati situatia , incluisv ca ati depus dovada neacordarii din UK a alocatiei de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e411 copilul meu este nascut in marea britanie si ... Oana851925 Oana851925 Formularul E411 Copilul meu este nascut in Marea Britanie si doar tatal lucreaza acolo ca PFA. Am aplicat pentru alocatie in Romania din dec 2020 si in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o întrebare legata de alocația de stat, în luna ... Ciupacionela Ciupacionela Bună ziua am o întrebare legata de alocația de stat, în luna august am aplicat în România pentru alocație pentru cele 3 fetițe ale mele 14 ani 9 ani ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil damian71 damian71 Buna am si eu o intrebare nepotul meu e nascut in spania are 8 ani nu a beneficiat de nici o alocatie din romania pina acum. Are dreptul la alocatie din ... (vezi toată discuția)