Buna seara. Am am un partaj cu fosta sotie pentru o casa . Desi completul de judecata de la judecatorie a dispus cum sa se faca expertiza (comform legilor in vigoare ) ,expertul nu a dorit sa tina cont de indcatiile completului si a facut expertiza fara a tine cont nici de actele existente si nici de dispozitiile date de completul de judecata . Avocatul meu a facut in termenul existent contestatie ,iar completul de judecata nu ne-a dat castig de cauza , deci intr0un cuvant s-a auto contrazis . Dupa aceia am facut apel la tribunal si am platit taxa respectiva pe care ne-a solicitat-o noul complet de la tribunal si ne-a admis apelul .Acum am avut infatisarea in apel si avocatul meu a solicitat sa se admita apelul cu toate calculele pe care le-am facut , iat presedinta completului dupa ce s-a sfatuit cu judecatoarea din complet a fost de acord sa admita apelul asa cum la solicitat avocatul meu .Avocatul fostei sotii nu a fost de acord cu aceasta si a solicitat respingerea apelului , iar completul a hotarat sa ramana in pronuntare .
Intrebarile mele sunt
1. Daca completul de judecata a acceptat sa admita apelul , este posibil sa respinga acum apelul?
2. Daca cauza este la tribunal si este la apel si se pierde apelul mai exista o alta cauza de atac ?
3.Am inteles ca daca acum se pierde apelul nu mai exista nici o cauza de atac ,atunci din ziua in care se da hotararea de respingere a apelului devine cumva executorie?
4. Daca cumva se termina acest proces si nu mai este nici o cauza de atac dupa ce se stabileste suma pe care o am de achitat , aceasta suma se poate plati si in rate sau in cat timp prevede legea sa-i achit suma respectiva ?
5 . Daca am documente impotriva completului de judecata ca au dat sentinte rau voite ( ma refer la faptul ca completul a cerut expertului sa respecte legea si acesta nu a respectat-o ,iar apoi acelasi completul a respins cererea noastra datorita faptului ca expertul nu a respectat nici legea expertilor si nici dispozitiile completului ),pot sa le fac plangere penala atat completului respectiv , cat si a expertului care a incalcat legea cu buna stiinta si sa ma adresez Ministerului Jiustitiei , DNA , sau a caror foruri pot sa ma adresez pentru aceste nereguli care mi s-a facut de catre cei din justitie ? si care este perioada in care trebuie sa ma adresez de la data de la care se termina acest proces?
6.Trebuie sa ma adresez si presedintelui tribunalului , fiindca eu intentionez sa sesizez si drepturile omului si sa merg si la televiiuni ,sa-mi caut dreptatea ,fiindca consider ca justitia din Romania este oarba si desi am acte doveditoare nu se tine cont de documente existente si totul se face dupa bunul plac al unor oameni .
Va multumesc si astept un raspuns concret din partea dumneavoastra si sper ca ma veti ajuta in acest caz .
Buna dimineata . Eu am avut de facut un partaj la o casa cu fosta sotie . Intre timp eu m-am recasatorit cu actuala sotie ( avand acte) si in acest proces de partaj a intrat ca intervenienta si actuala sotie , fiindca dupa ce ne-am casatorit ea a contribuit cu bani la amenajarea si imbunatatirea locuintei in care locuim , iar instanta ia acceptat cererea ca intervenienta si a acceptat in totalitate toate imbunatatirile pe care ea le-a facut comform actelor pe care le detinem .
Intrebarile mele sunt
1. Daca instanta a acceptat cererea de intervenienta in proces , dupa ce sa stabilit valoarea pe care a investit-o actuala sotie cum este posibil ca eu care sunt sotul actualei sotii ,iar imbunatatirile s-au acut la casa unde locuim sa ma puna instanta de fond sa-i achit actualei sotii valoarea investita ? Nu cumva trebuia sa o puna pe fosta sotie sa -i achite intervenientei suma pe care a investit-o?
2. Cum este posibil ca o hotarare judecatoreasca sa fie semnata doar de grefiera , iar presedinta completului sa refuze sa semneze aceasta hotarare ,iar hotararea sa fie expediata prin posta cu mandat de expediere?
3. Aceste probleme nu cumva sunt vicii de procedura si atunci aceasta cauza se poate ataca pe cale extraordinara ca si contestatie in anulare?
Va multumesc !