avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Înscrierea soției pe cf ca si coproprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Înscrierea soției pe cf ca si coproprietar

Buna ziua,va relatez pe scurt:Am achiziționat un teren împreună cu soția în 2004,insa doar pe numele meu,nefiind căsătoriți.In 2006 ne-am căsătorit.In 2011am construit o casă pe acest teren,dar autorizația de construire,fiind pe numele meu... când a ieșit cf am văzut că,casa a fost intabulata doar pe numele meu. As dori va rog să-mi spuneți cum ar trebui să procedez pt. a o trece si pe sotia mea in cf casei ca si coproprietar.
Vă mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ALEXIONEL , utilizator 10:07, 25 Septembrie 2016
Constructia ati dobadit o impreuna ca soti, terenul nu pentru ca desi poate sotia a contrinuit la achizitionarea lui, legal nu erati casatoriti in 2004. Puteti incheia o conventie matrimoniala conventionala prin care largiti comunitatea de bunuri cu terenul. Mergeti la notar. Sau puteti sa i donati sotiei cota parte de 1/2 insa donatie este revocabila intre soti.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
ContSters338589, utilizator
As dori va rog să-mi spuneți dacă comportă costuri această soluție.Ma gândeam că având acordul meu la notar se pot face modificări la C.f..
Este vorba de un transfer de proprietate si normal ca suporta costuri. Declaratia nu este suficienta, printr o declaratie nu poti transfera un drept de proprietate. Mergeti la notar si intrebati costurile, aceste pot diferi de la un notar la altul.
Mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit inainte de casatorie mar_tin mar_tin Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Inainte de casatorie, am cumparat impreuna cu sotia mea (pe atunci iubita) un apartament prin programul Prima ... (vezi toată discuția)
Cum devin proprietara "pe pamantul si casa mea"? tcodruta tcodruta buna seara!problema mea este urmatoarea:in anul 2001 impreuna cu viitorul meu sot am decis sa cumparam un teren si sa ridicam o casa.Avand in vedere ca lucram ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate aev aev Buna ziua, Dreptul de proprietate asupra unei case nou construite apartine exclusiv proprietarului terenului? Prietenul meu doreste sa cumpare un teren pe ... (vezi toată discuția)