Buna ziua,va relatez pe scurt:Am achiziționat un teren împreună cu soția în 2004,insa doar pe numele meu,nefiind căsătoriți.In 2006 ne-am căsătorit.In 2011am construit o casă pe acest teren,dar autorizația de construire,fiind pe numele meu... când a ieșit cf am văzut că,casa a fost intabulata doar pe numele meu. As dori va rog să-mi spuneți cum ar trebui să procedez pt. a o trece si pe sotia mea in cf casei ca si coproprietar.
Vă mulțumesc mult.
Constructia ati dobadit o impreuna ca soti, terenul nu pentru ca desi poate sotia a contrinuit la achizitionarea lui, legal nu erati casatoriti in 2004. Puteti incheia o conventie matrimoniala conventionala prin care largiti comunitatea de bunuri cu terenul. Mergeti la notar. Sau puteti sa i donati sotiei cota parte de 1/2 insa donatie este revocabila intre soti.
Este vorba de un transfer de proprietate si normal ca suporta costuri. Declaratia nu este suficienta, printr o declaratie nu poti transfera un drept de proprietate. Mergeti la notar si intrebati costurile, aceste pot diferi de la un notar la altul.
Drept proprietate
aev
Buna ziua,
Dreptul de proprietate asupra unei case nou construite apartine exclusiv proprietarului terenului?
Prietenul meu doreste sa cumpare un teren pe ... (vezi toată discuția)